Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρευρέθηκε στην επιµνηµόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τις σχέσεις της με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και την παρουσία της στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ουίσνδορ

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έδωσε το παρών στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο Λονδίνο για την επιµνηµόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Secret και μίλησε για τις σχέσεις της με την οικογένεια του τέως βασιλιά.

Σας είδαµε πριν από λίγες ηµέρες να δίνετε το «παρών» στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο Λονδίνο, µεταξύ εκατοντάδων γαλαζοαίµατων, για την επιµνηµόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Ηταν ηθικό χρέος η παρουσία µου και ελάχιστος φόρος τιµής σε έναν άνθρωπο µε τον οποίο µε συνέδεαν στενοί οικογενειακοί δεσµοί και ισχυρές µνήµες. Κάθε επιµνηµόσυνη δέηση για ένα πρόσωπο που ουσιαστικά ανήκει στην οικογένειά σου υπενθυµίζει την απώλειά του, αλλά και το µεγάλο κενό που αφήνει. Ηταν µια προσωπικότητα που είχε πάντα την Ελλάδα στην καρδιά του. Ετσι θα τον θυµόµαστε όλοι µας. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι θα τον θυµάµαι.

Είχατε παραστεί και στην κηδεία του πριν από έναν χρόνο, αλλά δεν µιλήσατε ποτέ γι’ αυτό, όπως δεν έχετε τοποθετηθεί ποτέ δηµόσια για τους δεσµούς σας µε τη βασιλική οικογένεια.

Ηταν µια στιγµή πένθους τόσο για την οικογένειά του όσο και για εµένα προσωπικά, µια ανθρώπινη στιγµή, που δεν προσφέρεται για περαιτέρω σχόλια και δηλώσεις. Είναι στιγµές ανθρώπινες και ο καθένας κοιτάζει να διαχειριστεί τα συναισθήµατά του και τις αναµνήσεις που τον πληµµυρίζουν.

Από εµένα, πάντως, δεν θα γλυτώσετε. Εχω διαβάσει ότι ο τέως βασιλιάς ήταν στενός φίλος µε τον πατέρα σας και νονός σας. Πώς προέκυψε αυτή η φιλία;

Ηταν µια παιδική φιλία που διατηρήθηκε στον χρόνο. Ο πατέρας µου, Παναγιώτης Ασηµακόπουλος, ήταν συµµαθητής µε τον τέως βασιλιά στη Σχολή Αναβρύτων. Από τις ιστορίες που έλεγαν έµαθα ότι είχε δηµιουργηθεί τότε µια πολύ δεµένη παρέα νεαρών. Τόσο δεµένη που στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος, ως διάδοχος, πάντρεψε όλους τους φίλους του και τους βάφτισε το πρώτο παιδί. Πάντρεψε, λοιπόν, τον πατέρα και τη µητέρα µου και λίγα χρόνια µετά βάφτισε κι εµένα, µε τη σύζυγό του, Αννα-Μαρία.


Πηγή