Φλαμπουράρης: «Έχω την πεποίθηση ότι η μη μείωση του αφορολόγητου θα κερδηθεί»

Αισιοδοξία του υπουργού Επικρατείας για τις εξελίξεις στην οικονομία – Νέες βολές κατά της ΝΔ

«Η μη μείωση του αφορολόγητου, όπως και στη περίπτωση της μη μείωσης των συντάξεων, έχω τη πεποίθηση ότι θα κερδηθεί». Την απάντηση αυτή δίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει, απευθυνόμενος προς τους πολίτες: «Αν θέλουν να αφήσουν τους κόπους τους και τον αγώνα μας σε αυτούς που δεν θα τους σεβαστούν, ας το κάνουν. Να ξέρουν όμως ότι με τη ΝΔ οι πολλοί θα είναι οι χαμένοι».

Ο ίδιος εξαπολύει πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι δείχνει απέχθεια στις προνοιακές πολιτικές, πρεσβεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων, επιδεικνύει αυταρχισμό στους πολίτες και μια ορατή συμπάθεια στην ακροδεξιά ρητορική. Και, «αυτό που την καθιστά επικίνδυνη είναι η τύφλωση λόγω της απώλειας του κράτους λάφυρου».

Εξάλλου, «από τα αποτελέσματα (των ευρωεκλογών) κρίνεται η πορεία της ΕΕ προς το ξέφωτο ή το βαθύ σκοτάδι. Από τις Εθνικές εκλογές του φθινόπωρου όμως, κρίνεται η τύχη του λαού μας, αν θα προχωρήσει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω».

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλά όμως στο Πρακτορείο και για την Προοδευτική Συμμαχία: «δεν είναι εκλογικός μηχανισμός για να έχει ημερομηνία λήξης στις εκλογές. Αντίθετα είναι ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και πολιτών με έντονα κινηματικά χαρακτηριστικά, αντικατοπτρίζει διεργασίες της κοινωνίας, η οποία διεκδικεί να γίνει ο εξ αντικειμένου ισχυρός πόλος έκφρασης της δημοκρατικής παράταξης και της προοδευτικής μερίδας της κοινωνίας». Με δυο λόγια «έχει μακρύ και ενδιαφέροντα δρόμο να διανύσει».

Ερωτηθείς για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι κάθε αριστερός δεν σημαίνει ότι είναι ηθικός ούτε ότι κάθε δεξιός ανήθικος. «Τα ανθρώπινα είναι άλλο κεφάλαιο. Αλλά στη συλλογική πεποίθηση ένας ανήθικος αριστερός είναι «έκπτωτος» των ιδανικών του, ενώ ένας ανήθικος δεξιός δεν προκαλεί την ίδια εντύπωση, σχεδόν θεωρείται «κανονικός».

Πηγή