Νίκος Παπαγεωργίου: Πετυχημένος επιχειρηματίας, ασυμβίβαστος συνδικαλιστής ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά

Μία από τις πιο αξιοκρατικές και πιο έξυπνες υποψηφιότητες του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια είναι αυτή του συμπολίτη μας Νίκου Παπαγεωργίου. Πετυχημένος επιχειρηματίας της πόλης μας, ασυμβίβαστος συνδικαλιστής με σημαντικούς αγώνες στο βιογραφικό του για τους επαγγελματίες της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά.

Σήμερα Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και για χρόνια πρόεδρος των Βενζινοπωλών έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση, την οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι πολίτες του Κορυδαλλού.

Σε μια εποχή απαξίωσης για την πολιτική και τους πολιτικούς, ήρθε η ώρα νέοι άνθρωποι να ενεργοποιηθούν, να πάρουν τα ηνία της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον. Να εκφράσουν και να καταθέσουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους για την Αττική και ιδιαίτερα για τις γειτονιές μας. Τον Πειραιά, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια και τον Ρέντη.  Τις γειτονιές όπου μεγαλώσαμε και θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, μέσα σε καλύτερες συνθήκες απ’ αυτές που ζήσαμε εμείς!

Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και συνδικαλιστικά στον Πειραιά.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της περιοχής.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο Πειραιάς αποτελεί το φτωχό συγγενή της ανάπτυξης.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η ανεργία στις γειτονιές του Πειραιά είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο πανευρωπαϊκά.

Γνωρίζει τις τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής.

Γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Σαν πετυχημένος επαγγελματίας και συνδικαλιστής γνωρίζει πολύ καλά, ότι με αγώνα και επιμονή, ακόμα και όταν όλες οι συνθήκες είναι δυσμενείς μπορείς να πετύχεις σημαντικούς στόχους.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι αυτοδημιούργητος. Δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι, ούτε αποτελεί μέλος κάποιου κομματικού κλαμπ ή δημιούργημα του κομματικού σωλήνα.

Έχει τις ιδέες του, που είναι γνωστές σε όλους και τις οποίες δεν διαπραγματεύεται με κανέναν στο πλαίσιο κάποιας μικροκομματικής συναλλαγής. Έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα της γειτονιάς δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα.

Η ενασχόληση του με τα κοινά δεν αποσκοπεί στην επαγγελματική του αποκατάσταση. Είναι πολύ πετυχημένος στις επιχειρήσεις του και αυτό το πέτυχε με μεγάλο αγώνα και καινοτόμες ιδέες.

Αυτή την εμπειρία του στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής και του επιχειρείν, η οποία προήλθε από την αγάπη των συμπολιτών του, θέλει να την «ανταποδώσει» με αξιοπρέπεια, ευθύνη και θέληση, στους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά!

Σε μια σύγχρονη κοινωνία που τα αδιέξοδα είναι πολύ μεγάλα και ιδαίτερα για τους νέου, οι στείρες διαπιστώσεις των προβλημάτων δεν αρκούν. ΑΠΑΙΤΟΥΝ άμεσες ΛΥΣΕΙΣ. Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που αποδεδειγμένα ΜΠΟΡΟΥΝ να δώσουν ΛΥΣΕΙΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ επειδή ΞΕΡΟΥΝ! Επειδή το κατάφεραν για τους ίδιους και την οικογένεια τους. Βιώνει και αφουγκράζεται πλήρως τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου. Του παραγωγικού ιστού της χώρας που τόσο χτυπήθηκε από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αποφάσισε να σταθεί δίπλα στο ΟΡΑΜΑ του Γιώργου Πατούλη για ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ στην Αττική.

Για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στον ευρύτερο Πειραιά, με λιγότερη ανεργία που θα έρθει από επενδύσεις και καινοτόμες ιδέες.

Για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Ασφάλεια των συμπολιτών μας ιδιαίτερα στις γειτονιές του Πειραιά, οι οποίες υποφέρουν από την εγκληματικότητα και την – εν γένει – παραβατικότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΕΛΑΣ, της οποίος ο ρόλος έχει υποτιμηθεί από την κεντρική εξουσία.

Για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τον Κορυδαλλό μας, ένα σημαντικό Δήμο με σημαντικές προοπτικές, η οποία όμως παρά τις φρούδες και ψεύτικες υποσχέσεις του παρελθόντος εξακολουθεί να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, με την εγκληματικότητα να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μια πόλη που κόβεται στα δύο όταν βρέχει, αφού ο κεντρικός της δρόμος (Γρηγορίου Λαμπράκη) εξακολουθεί να στερείται το πιο βασικό έργο υποδομής για μια σύγχρονη πόλη (αντιπλημμυρικό σύστημα).

Μια πόλη με σημαντικές προοπτικές όσον αφορά την εμπορική δραστηριότητα, αφού πολύ σύντομα θα λειτουργήσει στα σπλάχνα της ο νέος σταθμός του μετρό. Και όμως αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αν δεν παρθούν σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά την συγκοινωνία που θα συνδέει το κέντρο με την περιφέρεια της πόλης, αλλά κυρίως την στάθμευση θα μετατραπεί σε μειονέκτημα και βραχνά για τον Κορυδαλλό μας.

Με δεδομένο ότι ο νέος σταθμός Μετρό ευκαιρία συνολικής αναβάθμισης, η επόμενη μέρα στοχεύει σε ένα Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης με άξονες την καθημερινότητα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ασφάλεια του πολίτη!

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας απόλυτα καταρτισμένος σε θέματα που αφορούν την πόλη μας, αποτελεί αναγκαιότητα να στηριχτεί με κάθε τρόπο η υποψηφιότητα του.