Οι ΑΝΕΛ παρουσίασαν τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές τους

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε εκδήλωση στο Ζάππειο.

«Είναι η 6η εκλογική μάχη που ξεκινάμε και θα είναι η 6η νίκη για τους ΑΝΕΛ» τόνισε στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος, ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση των ΑΝΕΛ στον Γαλλικό λαό για την καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων.

Υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο το 1979 την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, προσθέτοντας «επιλέξαμε, όχι τυχαία, να συναντηθούμε εδώ, όπως τότε που ξεκίνησε η Ελλάδα την ελπιδοφόρα πορεία της».

«Δεν φθάνει να θέλουμε την Ευρώπη, πρέπει και η Ευρώπη να είναι αυτή που θέλουμε. Σήμερα είναι η Ευρώπη των αριθμών, των δανειστών, των εξωθεσμικών κέντρων, των διευθυντηρίων. Το ζήσαμε και το πληρώσαμε ακριβά τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες» υπογράμμισε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι «σε όλα τα κράτη-μέλη οι πολίτες στέκονται με φόβο και περίσκεψη απέναντι στην ΕΕ».

«Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με την Ευρώπη των δανειστών και δεν εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε κανένα και ποτέ. Ο ευρωσκεπτικισμός που εκφράζουμε είναι θετική και δημιουργική στάση. Αναζητούμε την Ευρώπη της μοναδικής και αναντικατάστατης αξίας του ανθρώπου» είπε ο Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή οικονομία δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε αριθμούς, αλλά πρέπει να συνυπολογίζει την ιδιαιτερότητα κάθε κράτους-μέλους, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν την ταυτότητά του».

«Οι ΑΝΕΛ πηγαίνουν στην Ευρώπη πρώτα ως Έλληνες και ως Έλληνες θα συναντηθούμε με τους Ευρωπαίους» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Κάλεσε σε υπερψήφιση των ΑΝΕΛ «γιατί είναι η μόνη δύναμη που υπερασπίζεται στην Ευρώπη την Ελλάδα» και «πολύ περισσότερο γιατί επανακαθορίσαμε την εξωτερική πολιτική της χώρας με ισχυρές συμμαχίες».

Οι οικονομικές, αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες και η κατοχύρωση της πατρίδας μας ως πολύτιμου συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο είναι έργο των ΑΝΕΛ, είπε ο Π. Καμμένος προσθέτοντας «το ίδιο κάναμε και στην Βαλκανική», ενώ «υλοποιήσαμε στη πράξη το ενιαίο αμυντικό δόγμα στην Κύπρο».

«Οι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ θα μάχονται για την απελευθέρωση της Κύπρου και για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Θα συμπαρασταθούμε στον Αρμενικό λαό με τη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Θα είμαστε δίπλα στον Κουρδικό λαό για ίδρυση Κουρδικού κράτους» πρόσθεσε.

Με την παρουσία μας στη κυβέρνηση προφυλάξαμε την πατρίδα στο προσφυγικό και δεν επιτρέψαμε να περάσουν τα σχέδια Σόϊμπλε και Μέρκελ για μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων, είπε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι η παρουσία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο έχει ενοχλήσει πολύ την Τουρκία.

Είπε ότι χάρη στους ΑΝΕΛ υπήρχε και υπάρχει πολιτική σταθερότητα ενώ «εξασφαλίσαμε την έξοδο από τα μνημόνια, τη σταθερότητα και ειρήνη στη Μεσόγειο και κάναμε πράξη όσα είχαμε υποσχεθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφυλάξαμε τις συντάξεις και την μη μείωση μισθών».

Πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ στόχευαν σε θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Αποδείξαμε ότι υλοποιούμε ότι εξαγγέλλουμε. Οι ΑΝΕΛ δεν πιέζονται, δεν εκβιάζονται δεν υποχωρούν. Είμαστε πιστοί στην Ελλάδα και μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Το αποδείξαμε και όταν ήλθε η ώρα να παραιτηθούμε από την κυβέρνηση για το θέμα της Μακεδονίας» υπογράμμισε.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τον «εθνικό ολετήρα» που «παραβίασε την συμφωνία ύπαρξης της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «θα αποδείξουμε με ποιά ανταλλάγματα» ο πρώην ΥΠΕΞ υπέγραψε την Συμφωνία (των Πρεσπών).

Είπε ακόμα ότι οι ΑΝΕΛ είτε από τη Βουλή, είτε από την Ευρωβουλή δεν θα επιτρέψουν την χρήση του όρου «Μακεδονία», πλην της ελληνικής Μακεδονίας.

«Οι δυνάμεις που συγκρούονται δεν είναι μόνο η αριστερά – που εμείς τη μάθαμε να γράφει με το δεξί – και η δεξιά. Ο μεγάλος εχθρός είναι η παγκοσμιοποίηση και η κατάργηση των εθνών-κρατών. Είναι το Ίδρυμα Κλίντον και ο Σόρος που θέλουν εθνική υποταγή. Θα βρουν απέναντι τους εμάς. Και είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες» τόνισε ο Πάνος Καμμένος καταλήγοντας με τα λόγια του Ουΐνστον Τσώρτσιλ «και όλοι είμαστε Έλληνες».

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ:

 

Αντωνιάδου-Φανταουτσάκη Αθηνά

Ανυφαντάκη Στέλλα

Αργυρόπουλος Ντίμης

Βασιλείου Θεόφιλος

Γεωργαντζόγλου Νικόλαος

Γκουσμπουνάρης Ιωάννης

Δανεκαριά Μαρία

Διακομιχάλη Νικόλαος

Ευσταθόπουλος Βασίλειος

Ζαφείρης Ιωάννης

Θεοδωροπούλου Καλλιόπη

Καραθανάση Αγγελική

Καρακίτσιος Δημήτριος

Καρίμι Μασούντ

Καρκαμπούνας Σπύρος

Κατσαφά Ανθή

Κομματά Φιλιώ

Κουρνέτα Ευρυδίκη

Λαμπρινός-Βλαττάς Ευστράτιος

Μαγκανιάρη Φωτεινή-Ζωή

Μάμαλος Παύλος

Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος

Μπαλτάκος Παναγιώτης

Μπουρνέντας Δημήτρης

Νασιώκα Ιωάννα

Νεστορίδου Μαρία

Νησιώτης Νικόλαος

Ντάλιου-Αθανασίου Χρυσοπηγή

Ξυδάς Γιώργος

Παππά Βασιλική

Πασπάτη Μαρία

Πελεγίνης Νικόλαος

Πουλάκη Αικατερίνη

Σακελλαρίου Βίκυ

Σαράντης Κωνσταντίνος

Σπανός Βαγγέλης

Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος

Τοσουνίδης Θεόδωρος

Τουρναβίτης Κωνσταντίνος

Τσομκόπουλος Γιώργος