Ευρωεκλογές 2019 -Κόκκαλης: Να γίνει ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρωβουλή

Ευρωεκλογές 2019: Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρός «παίκτης» στην Ευρωβουλή εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης.

Αυτός είναι και ο στόχος του, όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3: «Αυτό θέλω να κάνω, να βοηθήσω τη χώρα μας να γίνει ένας ισχυρός παίκτης στο ευρωκοινοβούλιο».

Ερωτηθείς για τις δραστηριότητές του στα κοινά τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. «Στον Πειραιά φέραμε για πρώτη φορά την έννοια της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη θαλάσσια οικονομία. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας και χειριστήκαμε ευρωπαϊκά προγράμματα γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε επιτακτικό να ακολουθήσει η χώρα μας τους Παγκόσμιους Στόχους που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα έθνη.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να τεθεί στον πολιτικό διάλογο η μέθοδος με την οποία προσπαθούν όλες οι χώρες του πλανήτη να δημιουργήσουν έναν κόσμο που το 2030 δεν θα περισσεύει κανείς.

Όπως τόνισε, «όλες οι χώρες του πλανήτη πλέον, καλούνται να διαχειριστούν με δίκαιο τρόπο τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα, την εξάντληση των φυσικών πόρων, τις μεγάλες προκλήσεις που θέτει η τεχνολογία στα εργασιακά ζητήματα αλλά και στο κομμάτι της ηθικής. Αντί να κάνουμε την εσωστρεφή συζήτηση που γίνεται συνήθως στην ελληνική πολιτική σκηνή, θα είναι χρήσιμο να προχωρήσουμε μπροστά με συνεργασία, συμμετοχή και διαβούλευση ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη δημιουργίας ισχυρής πολιτικής φωνής απέναντι στην ακραία δεξιά ρητορική. «Αυτό για να γίνει θα πρέπει να υπάρχει στην Ευρωβουλή ένα σαφές ανάχωμα στην σκοταδιστική, ακραία δεξιά ρητορική η οποία πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο, να κάψει, να πνίξει, να σκοτώσει. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ thestival.gr