Ο Τσίπρας ξεκινά πορεία προς το λαό για τις ευρωεκλογές

Του Γιάννη Συμεωνίδη

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει για μια ακόμα φορά, κατά τη συνέντευξη που παραχωρεί το βράδυ στον ΑΝΤ1, πως οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στα φιλολαϊκά μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνησή του και σε αυτά που θα λάβει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με κορυφαίο τις 120 δόσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία κι εφορία.

Ταυτοχρόνως, θα επιχειρήσει να πείσει ότι έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τις επιτυχημένες εξόδους στις αγορές, καθώς και τη συμφωνία για μερική αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς το ΔΝΤ.

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει στην υπόθεση Novartis, το έπραξε, άλλωστε, και κατά την ομιλία του στην Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το Σάββατο, ενώ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και για την υπόθεση Πετσίτη.

Πάντως, κι από το Μαξίμου διαψεύδουν οποιαδήποτε διάσταση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον Νίκο Παππά εξαιτίας της δράσης του “Μανόλο”, όπως βεβαίως κι ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής επί του θέματος.

Όπως κι αν έχει, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένο για τον κ. Τσίπρα, αφού περιλαμβάνει μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα για την παρουσίαση ολόκληρου του ευρωψηφοδελτίου- τα τελευταία πέντε ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα-, περιοδείες σε όλη τη χώρα- αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα-, καθώς και μια μεγάλη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα την Παρασκευή, 24 Μαΐου.

Αυτήν την Παρασκευή, πάντως, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή το αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis.

Κόντρα με τους πασοκογενείς
Στο μεταξύ, μαίνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους “παλιούς συριζαίους” και στις “πρόσφατες μεταγραφές” από το ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών υπό το φόβο πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί στην επόμενη Βουλή πολύ λιγότερους βουλευτές από όσους σήμερα.

Είναι ενδεικτική, άλλωστε, η δυσφορία των νυν βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία να υποδεχθούν ως συνυποψήφιό τους τον Θάνο Μωραΐτη.

Ο Γιώργος Βαρεμένος και η Μαρία Τριανταφύλλου έχουν, μάλιστα, διαμηνύσει το Μαξίμου πως δεν θα είναι υποψήφιοι στην περίπτωση που είναι υποψήφιος στην περιφέρειά τους κι ο υφυπουργός Μεταφορών.