Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: Είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλόφιλων

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μίλησε για το νομοσχέδια του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Μια ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και το ηχηρό «οχι» της στο γάμο και τη τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, η συζήτηση για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζεται.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξήγησε τους λόγους πίσω από το «όχι» της Ιεράς Συνόδου, ενώ τόνισε ότι «για την Εκκλησία σαφέστατα και είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλοφίλων».

«Λέμε όχι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δυστυχώς δεν έγινε πειστικός ο λόγος της, να προχωρήσει στο να ονομάσει τη σχέση των ομοφυλοφίλων γάμο» είπε ο Μητροπολίτης και τόνισε:

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να εισέλθει στο οικογενειακό μας δίκαιο ένας τέτοιος θεσμός μιας άλλης οικογένειας. Θα μπορούσε κάλλιστα με το σύμφωνο συμβίωσης να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα που επικαλούνται και έχει να κάνει με κάποια παιδιά που φαίνεται να έχουν υιοθετηθεί, αλλά το να παρεμβαίνουμε με τον όρο “γάμος” που έχει μια ιερότητα έτσι κι αλλιώς και στην παράδοσή μας, και πολλή περισσότερο στην πίστη της Εκκλησίας ως μέγα μυστήριο, αυτό δεν έγινε πειστικό για ποιο λόγο γίνεται».

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος ξεκαθάρισε πως για την Εκκλησία σαφέστατα και είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλοφίλων. «Μα πιστεύετε ποτέ ότι θα υπήρχε ή υπάρχει Εκκλησία και μάλιστα ορθόδοξη που να πει ότι αυτό δεν είναι αμαρτία; Είναι σαφέστατο, είναι πανανθρώπινη εμπειρία, είναι αυτό που διδάσκουμε, είναι αυτό που πήραμε από το Θεό ότι ο γάμος είναι η σχέση η αγαπητική ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Και συμπλήρωσε: «Θα αρνηθώ τη Θεία Κοινωνία σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι αλλά και την ευλογία μου σε ένα παντρεμένο ομόφυλο ζευγάρι-Δεν θα αρνηθώ όμως, να βαφτίσω το παιδί τους».

Η επιστολή στους βουλευτές και οι λαοσυνάξεις

Όσο για τις αποφάσεις που πήρε χθες η Ιερά Σύνοδος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επιβεβαίωσε ότι θα σταλεί επιστολή στους βουλευτές «η οποία θα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία αντιδρά».

Ενώ για τις λαοσυνάξεις τόνισε πως «δεν πιστεύω σε όλους τους τρόπους για να προσφεύγουμε στα δικαστήρια (λαοσυνάξεις, πορείες, διαμαρτυρίες). Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε την πνευματικότητά μας και ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένη δύναμη του λαού μας».


Πηγή