Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο λαός πρέπει να μάθει γιατί η χώρα έπεσε στα βράχια

Συνέντευξη του Υπ. Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να εμποδίσει τον ελληνικό λαό που μάτωσε όλα αυτά τα χρόνια, να μάθει τι πραγματικά συνέβη και έπεσε η χώρα στα βράχια. Η χρεοκοπία δεν προέκυψε μόνο από πολιτικές αστοχίες, συνυπάρχει αυτονοήτως και η ποινική διάσταση» δηλώνει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης παραχωρώντας σήμερα (15/4) συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά.

Αναφερόμενος στο δίλημμα των επερχόμενων ευρωεκλογών τονίζει πως αυτό είναι ξεκάθαρο «Επιθυμούμε ένα δημιουργικό και δίκαιο αύριο ή την επαναφορά στην νεοφιλελεύθερη κρατικοδίαιτη κλεπτοκρατία;». Προσθέτει δε πως η συγκρότηση ενός μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, αποτελεί την μοναδική απάντηση στο επικίνδυνα αντιδραστικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί και κινδυνεύει να συμπαρασύρει ακόμη και τους μετριοπαθείς της δεξιάς και του κέντρου.

Tέλος, ερωτηθείς για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει πως αποτελεί «μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι για πρώτη φορά απέκτησαν προστασία της στέγης τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι. Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο μέχρι χθες και εξ όσων γνωρίζω αποτελεί τη μοναδική «εκτροπή» από τη νεοφιλελεύθερη χρηματοπιστωτική ορθότητα».

Πηγή