Εκλογές 2019: Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Εκλογές 2019: Σε δύο ουρές δύο διαφορετικών αιθουσών θα αναγκαστούν τελικώς οι ψηφοφόροι να περιμένουν την Κυριακή της 26ης Μαΐου, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις τέσσερις κάλπες, δηλαδή στη μία αίθουσα για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές Εκλογές, ενώ στην άλλη αίθουσα για Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές.

Ο κύβος ερρίφθη και η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωτοφανούς αυτής “καινοτομίας” που συζητείται όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως προκύπτει πλέον και από Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο άνοιξε μεν νομικά ο δρόμος για μοίρασμα των καλπών σε ξεχωριστές αίθουσες,αλλά η απόφαση ΔΕΝ είχε οριστικοποιηθεί.

Το αρ.118 του ν.4604/2019, που ψήφισαν 148 βουλευτές, τροποποίησε το αρ.114 του “Καλλικράτη” δίνοντας στον Υπουργό Εσωτερικών την ευχέρεια, με Απόφασή του, να ορίσει εάν οι εκλογικές διαδικασίες θα διεξαχθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής, ή όχι.

Και μπορεί η συγκεκριμένη Υ.Α. να μην έχει (μέχρι στιγμής) εκδοθεί, όμως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε άλλη Υ.Α. που αποδεικνύει -πρώτη φορά επισήμως – το μοίρασμα των τεσσάρων καλπών ανά δύο.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 25020 Υ.Α. ο Υπουργός προχώρησε σε τροποποίηση προηγούμενης του 2010 που καθορίζει τα Βιβλία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

ΠΗΓΗ airetos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019