Ομιλία ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην Eθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018»

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, απηύθυνε ομιλία και παρακολούθησε την ολοκλήρωση της εθνικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018».

Η Υφυπουργός στην ομιλία της τόνισε:

«Το υψηλό ηθικό, η γεμάτη θάρρος, αλλά και ωριμότητα συμμετοχή και η άψογη συνεργασία των Στρατιωτικών δυνάμεων, με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Άμυνας και Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και των μονάδων Εθνοφυλακής, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής και της στρατιωτικής γνώσης του Ελληνικού Στρατεύματος, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, να αντιμετωπιστεί κάθε απειλή από όπου και αν προέρχεται.

Με τη ευλογία του Θεού και κρατώντας ψηλά τα ιδανικά και τα ιερά σύμβολα της Πίστης και της Πατρίδας μας , οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι, τα σύμβολα της Ισχύος, του Θάρρους και του Ελεύθερου και Αγωνιστικού Πνεύματος, για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη.

Συγχαρητήρια σε όλους!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Υφυπουργού:

«Στρατηγοί και επικεφαλής του στρατεύματος, αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες,

Με συγκίνηση και θαυμασμό παρακολούθησα την ολοκλήρωση της εθνικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018».

Το υψηλό ηθικό σας, η γεμάτη θάρρος, αλλά και ωριμότητα συμμετοχή σας και η άψογη συνεργασία των Στρατιωτικών δυνάμεων, με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Άμυνας και Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και των μονάδων Εθνοφυλακής, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής και της στρατιωτικής γνώσης του Ελληνικού Στρατεύματος, καθώς και την επιχειρησιακή σας ετοιμότητα, να αντιμετωπίσετε κάθε απειλή από όπου και αν προέρχεται.

Για ακόμη μια φορά αποδείξατε ότι αποτελείτε τη δύναμη που στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο ικανότητας και σχεδιασμού.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον καθένα από εσάς, που τη δύναμη και την ικανότητά σας προσφέρετε, σε κάθε Έλληνα, τη σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα κάθε απειλή για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία μας.

Με την παρουσία και την ετοιμότητά σας, είστε οι εγγυητές της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ευχαριστώ τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αρχηγούς των Επιτελείων και τους συνεργάτες τους, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους, και τους Εθνοφύλακες, για την εντυπωσιακή και επιτυχημένη ολοκλήρωση της Άσκησης και για το υψηλό φρόνημα που εμφυσούν σε όλους μας.

Θέλω να σας εγγυηθώ ότι και εμείς από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι των πολιτών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα εργαζόμαστε πάντοτε δίπλα σας για την ενίσχυση του Στρατεύματος, αλλά και για να αποτελεί ο Ελληνικός Στρατός ένα πανίσχυρο, αποτελεσματικό και πάνω από όλα ασφαλές για όλα τα στελέχη του, εργαλείο της Δημοκρατίας μας.

Ο Έλληνας Αξιωματικός και ο Έλληνας Έφεδρος, με τη ευλογία του Θεού και κρατώντας ψηλά τα ιδανικά και τα ιερά σύμβολα της Πίστης και της Πατρίδας μας ,είστε τα σύμβολα της Ισχύος, του Θάρρους και του Ελεύθερου και Αγωνιστικού Πνεύματος, για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη.

Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας και του Έθνους μας, πρέπει να γνωρίζουν, ότι θα έχουν εσάς απέναντί τους, τους πιο άξιους απόγονους ενός έθνους, που ποτέ δεν δείλιασε και ποτέ δεν έκανε πίσω, στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας.

Συγχαρητήρια ξανά σε όλους και να είστε πάντα οι καλύτεροι!»