Πικραμμένος για Novartis: Ούτε μία συγγνώμη – Η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς

«Θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς» χαρακτηρίζει τη συγγνώμη που έως αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει από οποιοιδήποτε κυβερνητικό στέλεχος για την ανάμειξη του ονόματός του, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο. Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος πως η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος δικαστικός άφησε αιχμές για τα στοιχεία, βάσει των οποίων ερευνήθηκαν δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο ίδιος. Σημείωσε επίσης πως εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Δεν έχω κάνει εισαγγελεύς […] αλλά αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», είπε, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες τα πραγματικά φαινόμενα ανομίας στον χώρο του φαρμάκου μένουν απείραχτα.

Υποστήριξε ακόμα πως η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες διότι έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τρέφοντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς. «Έριξε σταγόνες σε όλη την ελληνική κοινωνία, χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Παναγιώτης Πικραμμένος ανέφερε πως αισθάνεται «μεγάλη αδικία», καθότι ενώ το 2012 εργάστηκε για να σώσει τη χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή». Η έρευνα σε βάρος του έχει κλείσει, αφού δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο.

Δείτε επίσης:

Survivor spoiler – διαρροή: Δείτε ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (11/4) το έπαθλο;

Λαμία: Βαριά «καμπάνα» στον δικηγόρο που ασελγούσε στην 7χρονη εγγονή του


Πηγή