Περιφερειακές εκλογές 2019: Ο Γιάννης Μοίρας εκπρόσωπος Τύπου της «Δύναμης Ζωής»

Περιφερειακές εκλογές 2019: «Στα 4,5 χρόνια της θητείας μας, μάθαμε να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο της Περιφέρειας και ο Γιάννης Μοίρας αντανακλά αυτό το πνεύμα αποτελεσματικότητας και συνεννόησης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την ανακοίνωση του Γιάννη Μοίρα, ως εκπρόσωπο Τύπου της «Δύναμη Ζωής» στην προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Γιάννης Μοίρας προέρχεται από διαφορετική πολιτική αφετηρία, όπως επισήμανε η κ Δούρου. Εκλέχθηκε το 2014 περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με την αυτοδιοικητική παράταξη «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό του συνδυασμού στην Αττική (9,23%). Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «συμπορεύεται με τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» για «έναν κοινό στόχο: κοντά στον πολίτη με πράξεις και πάντα επικεντρωμένοι στην ουσία, και όχι στην επικοινωνία».

Η συνεργασία ανακοινώθηκε με βίντεο από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Bιογραφικό του Γιάννη Μοίρα

Ο Γιάννης Μοίρας γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά.

Την περίοδο 2004-2009, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών και Σχέσεων και ΕΕ και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος στη Νέα Δημοκρατία.

Από το 2012 ήταν στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από όπου παραιτήθηκε αρχές του 2019. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του κόμματος με δυναμική παρουσία στις διπλές εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 και στα δύο πρώτα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έχει εργαστεί για δέκα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υποτροφία, λαμβάνοντας το Bachelor του στην Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (New York University).


Πηγή