Σαμαράς για υπόθεση Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλος»

Εμμένει στην παλαιότερη δήλωσή του Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την υπόθεση Novartis πως «θα τους πάω μέχρι τέλος», αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προειδοποίησε πως θα γίνει νέα έρευνα για τη σκευωρία που στήθηκε όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, ήταν και η σημερινή (9/4) δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη: «Τώρα που η υπόθεση Novartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος ν’ απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα: θα λογοδοτήσουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης 9/4, με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα τόνισε. «Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου», καταλήγοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Στο μεταξύ οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν ήδη αποστείλει κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, που είναι μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστία, αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartris, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πηγή