Ευρωεκλογές 2019 – Βαρουφάκης: «Tο πρόγραμμα μου δεν επιδιώκει τη ρήξη»

Ευρωεκλογές 2019: Την παρουσίαση των βασικών θέσεων του κόμματός “ΜέΡα25” παρουσίασε χθες (8/4/2019) στην Χαλκίδα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και η Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Την ομιλία άνοιξαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Έρικ-Μιλτιάδης ‘Εντμαν, Γιόχεν Σούλτς και Δημήτρης Δρόσος.

Σε γραπτό του μήνυμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Λογιάδης που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, δήλωσε ότι «επειδή η ιδέα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας γεννήθηκε στην Ελλάδα,οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις ιδέες αυτές και να μετεξελίξουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά αλληλέγγυα, προοδευτική,δίκαιη και ανθρώπινη ένωση» και συμπλήρωσε ότι «επειδή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου, στα 62 μου χρόνια, μη έχοντας ποτέ μέχρι τώρα ασχοληθεί με τα κοινά, παρά του ότι θα μπορούσα κάλλιστα να πω, ότι είμαι “φτιαγμένος, βολεμένος“, λέω δεν πάει άλλο, πρέπει να συμμετέχω στον αγώνα αυτόν με το ΜΕΡΑ25».

Τη σκυτάλη πήρε η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα η οποία ανέφερε τους λόγους για τους οποίους είναι με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25, ενώ επισήμανε, ότι πρέπει οι πολίτες να απαλλαχθούν από την αίσθηση πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις του προγράμματος, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα και τόνισε το ρόλο της ολιγαρχίας στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα. Ανέφερε πως το πρόγραμμα του δεν επιδιώκει τη ρήξη αλλά “καταδεικνύει αυτό που θα μπορούσε να γίνει αύριο το πρωί, χωρίς καμία αλλαγή συνθηκών”.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως το ΜέΡΑ25 και το DiEM25, είναι ένα τρίτο πολιτικό πρόταγμα διαφορετικό από τα άλλα δύο πολιτικά προτάγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -με το πρώτο να είναι το “νυν υπέρ πάντων το ευρώ” και το δεύτερο να είναι οι “δραχμιστές”. “

Η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, είναι ότι μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και την Ελληνίδων, πιστεύουν ότι είμαστε σε μία πορεία που μας γονατίζει, αλλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέληξε λέγοντας πως “το ότι είμαστε πανευρωπαϊκό κόμμα σημαίνει ότι είμαστε παντού, ότι δεν είμαστε πια μόνοι. Έχουμε μέλη του κόμματός μας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, χωρίς να είναι Έλληνες”.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ερωτήσεις από το κοινό, σύμφωνα με το stereanews.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή