Τα μεγάλα έργα του Γιάννη Λαγουδάκου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα μακριά από τις καθοριστικές για τον τόπο, εκλογές του Μαΐου. Στο ekloges.net, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για μεγάλα έργα που έχουν διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε περιοχές της Αθήνας αλλάζοντας το σκηνικό της ευρύτερης περιοχής και χαρίζοντας χαμόγελο στους πολίτες. Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε σε έργα που έγιναν για τα παιδιά. Τι πιο σπουδαίο άλλωστε από το να χαρίζεις ευτυχία στα μικρά αγγελούδια.

Στο Πέραμα επί θητείας του κ. Γιάννη Λαγουδάκου έγιναν μια σειρά από έργα από τους μεγάλους προς τα παιδιά.

Ο λόγος αρχικά για το 4ο νηπιαγωγείο Περάματος.

Μιλήσαμε με την τότε υπεύθυνη για το έργο κ. Κωνσταντίνα Ελευθεράκη. Όπως μας ανέφερε η ίδια: « Το έργο ήταν ημιτελές, δεν είχε την αυλή του . Είχανε υπάρξει τρεις χρηματοδοτήσεις ωστόσο δεν είχε διατεθεί καμία για το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα ο τότε δήμαρχος κ. Λαγουδάκος προχώρησε και σε απεργία πείνας με σκοπό να γίνει ηχηρό το αίτημα της δημοτικής αρχής.»

Όταν ολοκληρώθηκε πια το έργο, το νηπιαγωγείο έγινε ολοήμερο για να μπορέσει να εξυπηρετεί του γονείς που εργάζονται.

Επιπλέον μας μίλησε για το νηπιαγωγείο του Νέου Ικονίου.

«Το νηπιαγωγείο του νέου Ικονίου από το 1997 έπρεπε να είχε γίνει ολοήμερο αλλά εν τέλει εξασφαλίζοντας αρχικά την απαραίτητη χρηματοδότηση το σχολείο έγινε επί δημαρχίας του κ. Λαγουδάκου που πάλεψε πολύ μαζί με την ομάδα του γι αυτό. Επίσης μπορούσαν και βρέφη να φιλοξενούνται καθώς ιδρύθηκε και βρεφονηπιακός σταθμός. Αγοράσαμε κούνιες, στρώματα, ψυγείο για να είναι ολοκληρωμένο. Φέραμε επιπλέον δύο νηπιαγωγούς, σχολικό τροχονόμο για να διευκολύνουμε την κατάσταση.»

Η συζήτηση μας συνεχίστηκε μιλώντας και για τα λύκεια της περιοχής:

«Ολοκληρώσαμε το 2ο Λύκειο Και Γυμνάσιο του Ν. Ικονίου το οποίο έγινε πρότυπο σχολείο. Βάλαμε με τεράστιο κόπο σχολικό λεωφορείο, πούλμαν, φτιάξαμε εργαστήριο χημείας και φέραμε σχολικό τροχονόμο. Κάναμε κατανομή στους μαθητές για να μείνουν ανοικτά τα σχολεία» είπε καταλήγοντας η κ. Ελευθεράκη.

Τέτοια έργα θα συμπληρώσουμε εμείς, χρειάζονται από τους αρμόδιους για να μπορεί η κοινωνία να εξελίσσεται και να διευκολύνεται στην καθημερινότητα της. Ακόμα περισσότερα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα, υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Λαγουδάκος αν βρεθεί με την ψήφο των πολιτών εκ νέου στο τιμόνι της δημαρχίας.

Πηγή: ekloges.net