Δημοτικές εκλογές 2019 – Καραμέρος: «Τα ζώα, οι καλύτεροί μας φίλοι, δεν μπορούν να ζουν στο δρόμο»

Δημοτικές εκλογές 2019: «Η ευζωία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πολιτισμού». 

Αυτό είναι το μήνυμα του συνδυασμού «Ενωμένο Μαρούσι» του οποίου οι υποψήφιοι που έχουν υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργο Καραμέρο, φωτογραφήθηκαν καλώντας σε συγκεκριμένη δράση το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των Αδέσποτων Ζώων.

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους για τα αδέσποτα σκυλιά διαβιούν στους δρόμους, σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης. Εκτιμάται δε ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και πάνω δύο εκατομμύρια αδέσποτες γάτες, συν περίπου 750.000 «δεσποζόμενοι» σκύλοι, αλλά κι ένας εντελώς απροσδιόριστος αντίστοιχος αριθμός γατιών.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν κάποιο κατοικίδιο. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα λειτουργίας των οργανωμένων κοινωνιών μας, τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Με αφορμή τα στοιχεί αυτά ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: «Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει και ως μελλοντική διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα συστήσουμε τμήμα αστικής πανίδας, θα εφαρμόσουμε διεθνείς πρακτικές για την περισυλλογή, υιοθεσία και στείρωση των αδεσπότων. Σε συνεργασία με κτηνιάτρους της πόλης και φιλοζωικές οργανώσεις θα αξιοποιήσουμε τους πόρους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι καλύτεροί μας φίλοι δεν μπορούν να ζουν εγκαταλειμμένοι στο δρόμο».

Σημειώνεται πως ο συνδυασμός «Ενωμένο Μαρούσι» προσκαλεί δημότες που έχουν υιοθετήσει ή θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από τις 19.00 εως τις 21.00 στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Κονδύλη 1 έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) για ενημέρωση από κτηνίατρο, επαφή με το Εθελοντικό Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου αλλά και παράδοση φαρμάκων και αξεσουάρ ειδών για ζώα από το Σωματείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή