Εκλογές 2019: Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε υποψηφίους συμβούλους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοτικές εκλογές 2019: To μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρουσίασε σήμερα (3/4/2019) ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο κ. Ζαριανόπουλος παρουσίασε συνολικά 64 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και δύο κοινοτικούς συμβούλους, στη δημοτική κοινότητα Τριανδρίας.

«Το ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν αγωνιστές, με πείρα διεκδικήσεις και ιστορία, ο καθένας στο χώρου του. Στην πόλη, στη γειτονιά, παντού. Τιμάνε το ψηφοδέλτιο μας», επισήμανε.

Στην ομιλία του πριν την παρουσίαση, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχολίασε την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ, για την Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη, επαίσχυντη και επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής αλλά της Ελλάδας.

Όπως είπε η Ελλάδα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή και αυτό όπως σημείωσε φαίνεται από τα μέτρα που υλοποιούνται σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

«Οι υπόλοιποι συνδυασμοί που κόπτονται για τα ζητήματα της καθημερινότητας, γιατί δεν μιλάνε για αυτό, που θα επηρεάσει τη ζωή όλης της πόλης και της κεντρικής Μακεδονίας, μέσω των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να ελέγξουν την περιοχής. Δεν μπορούν να έρθουν σε αντιπαράθεση, δεν τους αφήνουν τα κόμματα τους, τα αφεντικά τους», ανέφερε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Όσον αφορά τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως καθημερινότητα είναι η ανεργία, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί και οι φόροι.

«Λένε δεν είναι δικό μας πρόβλημα είναι της κυβέρνησης. Αυτά τα προβλήματα είναι που πρέπει να δώσουν κατεύθυνση στην ψήφο του κόσμου. Η Τοπική διοίκηση δεν λύνει αυτά τα προβλήματα, αλλά η ψήφος στις παρατάξεις του ΚΚΕ, δίνει μεγάλη δυναμική για να αντιμετωπίσει αυτά προβλήματα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καλώντας τους πολίτες να δώσουν την ψήφο και τη στήριξη τους σε όλες της παρατάξεις του ΚΚΕ σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία.

Όσον αφορά την Καθαριότητα τόνισε δεν ήταν τυχαία η απειλή Μπουτάρη για εργολάβους στην Καθαριότητα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε Νίκο Ταχιάο και Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια.

«Ο Νίκος Ταχιάος, μιλάει για ιδιωτικοποίηση στην Καθαριότητα. Η κ. Νοτοπούλου λέει το ίδιο με άλλα λόγια. Μιλά για ΚοινΣΕπ. Ας ψάξουν να βρουν ποια μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από της μεγάλες ΚοινΣΕΠ της Θεσσαλονίκης», ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με τους 192 συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης και την προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους πάντες να σταματήσουν τα παιχνίδια στην πλάτη των συμβασιούχων, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όπως είπε παραπέμπει το θέμα στην επόμενη διοίκηση.

«Η πρόταση μας ήταν να αρθεί άμεσα η έφεση. Ψήφισαν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είτε ως ηγεσία του δήμου, είτε ως διοίκηση πολέμησαν τα προηγούμενα χρόνια τη μονιμοποίηση τους», δήλωσε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του ΟΑΣΘ το οποίο χαρακτήρισε σκάνδαλο δεκαετιών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη απόδοση των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

Μίλησε ακόμα για την ΕΥΑΘ και τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης της , ενώ για την ελεγχόμενη στάθμευση είπε πως έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό που έχει αναγκάσει τους πολίτες «να νοικιάζουν τον ίδιο του το χώρο, την ίδια του την πόλη».

Τέλος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν μαζικά σε δήμο και περιφέρεια την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να πάει ο λαός αλλιώτικα.

ΠΗΓΗ thestival.gr