Ζάεφ σε Τσίπρα: Θα διορθώσουμε το ζήτημα με τα «μακεδονικά κρασιά»

Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι αλλαγές στις διαφημίσεις των προϊόντων των Σκοπίων στο εξωτερικό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή (02/04) πρώτη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αφορμή για την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στάθηκαν τα όσα έγιναν στην Έκθεση στη Γερμανία και τα όσα είπαν Έλληνες επιχειρηματίες στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπου έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό με τα κρασιά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στις διαφημίσεις, στην προβολή των προϊόντων και του τουρισμού των Σκοπίων, που είναι και υποχρέωση με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απάντησε θετικά στον Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύτηκε ότι στο ζήτημα της γενικότερης διαφήμισης θα λυθεί.

Τι είχε συμβεί με τα «μακεδονικά κρασιά»

Σύμφωνα με το Voria.gr, περίπτερο της γειτονικής χώρας στη διεθνή έκθεση οίνου «Prowein» παρουσίαζε ως κορυφαία ποικιλία «μακεδονικού» κρασιού το «Big Macedonian Red», ενώ η αναφορά στη χώρα προέλευσης ως «Βόρεια Μακεδονία» γίνεται σε παρένθεση με μικρή γραμματοσειρά.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Πηγή