Eκλογές 2019 – Ταχιάος: Επιλέγω να σταθώ απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό

Δημοτικές εκλογές 2019: “Με εξοργίζουν οι “σκηνές από ταινία προσεχώς που αποτυπώνονται προκαταβολικά στον τραγέλαφο της σημερινής συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου χωρίς συνοχή και ηγεσία”, δηλώνει  ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

“Στο χέρι των Θεσσαλονικιών είναι να αποτρέψουν έναν τέτοιο εφιάλτη για την εικόνα της πόλης και για την τσέπη τους” τόνισε σε ανάρτηση του στο facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σχολιάζοντας τις παλινωδίες για την απόφαση που αφορούσε τους 192 συμβασιούχους και το κλίμα έντασης που επικράτησε στην συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 1/4/2019.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα” επεσήμανε πως έχει μεγάλη αξία να τεθούν υπό την κρίση των πολιτών τα όσα ακούστηκαν για την λειτουργία του δήμου, και αναφέρθηκε στην “εντολή” -στην πράξη, του δημοτικού συμβουλίου προς τις υπηρεσίες να τεκμηριώσουν την αναγκαιότητα 192 προσλήψεων, επιπλέον των 550 μονίμων που αναμένεται να έρθουν σύντομα στον δήμο, σημειώνοντας μάλιστα “την επισήμανση πρώην αντιδημάρχου προς τον Μπουτάρη: “δήμαρχε, ξέρουμε τώρα πως γίνονται οι εισηγήσεις”.

Ο Νίκος Ταχιάος υποστήριξε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το περίφημο θέμα των 192 θα περάσει από την προβλεπόμενη κρίση των εμπλεκομένων αρχών. “Σε ό,τι με αφορά ισχύουν όσα έχω πει, για όλους και εις ακέραιον. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε όλοι, μας ακολουθεί η ευθύνη των επιλογών μας” έγραψε και ξεκαθάρισε πως “Δεν με φοβίζει ούτε το γεγονός ότι, παραμονές εκλογών, επιλέγω να σταθώ απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό, ούτε με ξενίζει η παράνοια που συνεχίζει να επικρατεί στην λειτουργία του επιχειρησιακού μηχανισμού του δήμου. Ξέρω που βαδίζω!”

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης του Νίκου Ταχιάου:

Η αποψινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το περίφημο θέμα των 192 θα περάσει από την προβλεπόμενη κρίση των εμπλεκομένων αρχών. Σε ό,τι με αφορά ισχύουν όσα έχω πει, για όλους και εις ακέραιον. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε όλοι, μας ακολουθεί η ευθύνη των επιλογών μας.

Εκείνο που θα είχε όμως μεγαλύτερη αξία είναι να τεθούν υπό την κρίση των πολιτών όσα ακούστηκαν για την λειτουργία του δήμου. Συνιστώ να παρακολουθήσουν το βίντεο στο site του TV100.

Εγώ διακρίνω δύο γεγονότα, έτσι για να ενισχύσω το ενδιαφέρον:

Πρώτον, την “εντολή” -στην πράξη, του δημοτικού συμβουλίου προς τις υπηρεσίες να τεκμηριώσουν την αναγκαιότητα 192 προσλήψεων, επιπλέον των 550 μονίμων που αναμένεται να έρθουν σύντομα στον δήμο σε εφαρμογή απόφασης του 2017. Σημειώνω μάλιστα την επισήμανση πρώην αντιδημάρχου προς τον Μπουτάρη: “δήμαρχε, ξέρουμε τώρα πως γίνονται οι εισηγήσεις”.

Δεύτερον, την αποστροφή του δημάρχου ότι από τους 550 που πρόκειται να προσληφθούν στην καθαριότητα, οι μισοί είναι ΑΜΕΑ, απίστευτη κουβέντα για την οποία ζήτησε και πήρε και την συγκατάνευση του αρμοδίου αντιδημάρχου. Δεν είναι ακριβές, ξέρω, αλλά δεν είναι και αφελές. Κάτι υποδηλώνει.

Δεν με φοβίζει ούτε το γεγονός ότι, παραμονές εκλογών, επιλέγω να σταθώ απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό, ούτε με ξενίζει η παράνοια που συνεχίζει να επικρατεί στην λειτουργία του επιχειρησιακού μηχανισμού του δήμου. Ξέρω που βαδίζω!

Με εξοργίζουν όμως οι “σκηνές από ταινία προσεχώς” που αποτυπώνονται προκαταβολικά στον τραγέλαφο της σημερινής συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου χωρίς συνοχή και ηγεσία. Στο χέρι των Θεσσαλονικιών είναι να αποτρέψουν έναν τέτοιο εφιάλτη για την εικόνα της πόλης και για την τσέπη τους”.

ΠΗΓΗ thestival.gr