Εκλογές 2019-Παπαδημούλης: Οσοι ονειρεύονται διψήφιες διαφορές υπέρ της ΝΔ θα τρίβουν τα μάτια τους

Εθνικές εκλογές 2019: «Είναι εξαιρετικά πιθανό η πρώτη δόση από την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων, ύψους 1 περίπου δισ. ευρώ να προκύψει από το Eurogroup της 5ης Απριλίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η εικόνα της Ελλάδας, και στην Ευρώπη και παγκόσμια, είναι πολύ καλύτερη από ό,τι την άφησε η ΝΔ το 2009, με έλλειμμα 15,1% με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Τα δημόσια οικονομικά είναι υγιή, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και η ανεργία έχει πέσει στο 18%. Είναι, λοιπόν, καλό η ΝΔ να αλλάξει τακτική, γιατί έχει “κολλήσει η βελόνα” στην καταστροφολογία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «RealFM» στο πλαίσιο διαλόγου με την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Θεωρώ, ότι είναι ευκαιρία και στα θέματα της οικονομίας και στην αντιμετώπιση των φασιστών να βάλουν λίγο μυαλό στη ΝΔ για να αντιμετωπίσουμε και τις υπερβολικές πιέσεις των δανειστών, όπου υπάρχουν, αλλά και το “αυγό του φιδιού”, που εκκολάπτεται και στην Ελλάδα και κυριολεκτικά “έχει σπάσει”», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ερωτηθείς για τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε πως «όλη η Ελλάδα ξέρει ότι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρωστάνε έκαστο δανεικά κι αγύριστα που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ γιατί έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις “αέρα” τις επιδοτήσεις που θα τους έδινε το κράτος στα προσεχή 15 χρόνια, με τη βεβαιότητα ότι θα παίρνουν 40-45% το κάθε κόμμα».

«Θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση στη Δικαιοσύνη από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,», συνέχισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «και συνάμα εκκωφαντική τη σιωπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τόσες μέρες σιωπά απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται οι Έλληνες δικαστές, επειδή άσκησαν τις συγκεκριμένες διώξεις» και πρόσθεσε ότι θεωρεί επίσης «άδικο και παράλογο να επιχειρείται συμψηφισμός των εξυπηρετούμενων δανείων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι της τάξης των 6-8 εκατ. ευρώ, με τα 200 και 250 εκατ. που χρωστάει η ΝΔ. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η ΝΔ έριξε την Ελλάδα στα βράχια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι ένα κόμμα που χρεοκοπεί τον εαυτό του, χρωστώντας 250 εκατ. ευρώ στην τράπεζα, και αφήνει τη χώρα ρημαγμένη με έλλειμμα 15,1% και τεράστια χρέη, δεν μπορεί να το παίζει σωτήρας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ είπε ότι, όπως η ΝΔ δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι δεν θα μπορέσει να εμποδίσει η ΝΔ και το πετυχημένο ταξίδι που οργανώνεται αύριο μαζί με όλους τους σημαντικούς επιχειρηματίες, που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, για να κάνουμε δουλειές που θα φέρουν στην Ελλάδα χρήματα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου όσοι ονειρεύονται διψήφιες διαφορές υπέρ της ΝΔ, θα σπάσουν τα μολύβια τους και θα τρίβουν τα μάτια τους», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

πηγη ΑΠΕ

Πηγή