Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων στο Βίλνιους με Μακρόν, Σολτς, Ερντογάν και Ράμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λιθουανία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα έχει μία σειρά σημαντικών συναντήσεων για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις της χώρας. Τα κρίσιμα ραντεβού με Ερντογάν, Μακρόν και Ράμα και τα υπόλοιπο πρόγραμμα του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα «φορτωμένο» πρόγραμμα αναμένεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο 48ωρο, όταν και θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί εκεί την Τρίτη (11/7) για να συμμετάσχει στη Σύνοδο ως ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, στο περιθώριο όμως των εργασιών θα έχει σημαντικές συναντήσεις και τις δύο ημέρες.

Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, ενώ την ίδια ημέρα θα δει και τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιακόβ Μιλάτοβιτς. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Λιθουανίας, Gitanas Nausėda, στους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξαιρετικά σημαντικές θα είναι και οι συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη (12/7). Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα ακολουθήσει το περιβόητο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού υπάρχει συνάντηση και με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς αλλά και με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι.

Τα αποτελέσματα της Συνόδου, όσο και των διμερών επαφών που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να επικοινωνήσει ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή