Έξαλλος ο Τσίπρας με τους Σκοπιανούς για τα «μακεδονικά» κρασιά – «Παραβιάζουν τη Συμφωνία»

Την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει οι τακτικές των Σκοπιανών, που παρά τα όσα υπογράφηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεχίζουν τις «κουτοπονηριές» και τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες από τη βόρεια Ελλάδα.

Ένας όμως εξ’ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία για να του μιλήσει. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στην Γερμανία στην διεθνή έκθεση κρασιού Prowein.

Οι Σκοπιανοί, παραβιάζοντας κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών, «πλάσαραν» στο περίπτερό τους κρασιά ως «Wines of Macedonia».

Διαφήμιζαν μάλιστα κρασί… 2.000 ετών!

Ο κ. Γεροβασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δυο κρασιά, λευκό και κόκκινο που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου μαμούθ της γειτονικής χώρας.

Μόνο, που το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στην φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρόεδρε θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα, σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο».

Τότε, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν. Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδειξε να αντιλαμβάνεται τις κουτοπονηριές των Σκοπιανών.


Πηγή