Νάσος Ηλιόπουλος για απόπειρα έξωσης στα Πετράλωνα: «Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μπροστά σε μια απόπειρα έξωσης στα Πετράλωνα.

Απόπειρα έξωσης σε βάρος μιας ανάπηρης μητέρας και του παιδιού της απετράπη σήμερα στα Άνω Πετράλωνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο όπως αναφέρεται βρέθηκε ο υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ καταλυτική ήταν και η αντίδραση των περίοικων ώστε να αποτραπεί η έξωση.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μια νέα απόπειρα έξωσης συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Στα Άνω Πετράλωνα, έγινε επιχείρηση από την αστυνομία να πεταχτεί από το σπίτι της ανάπηρη μητέρα και το παιδί της μετά από πλειστηριασμό.

Ωστόσο, η άμεση αντίδραση πολιτών και φορέων απέτρεψε προς το παρόν την έξωση. Εκεί βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας και έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα μια μονογονεϊκή οικογένεια στα Άνω Πετράλωνα κινδύνευσε να βρεθεί στο δρόμο. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν τη διαδικασία της έξωσης. Ευτυχώς κινητοποιήθηκε η γειτονιά και αυτή η διαδικασία ακυρώθηκε. Το σημερινό πλαίσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετάξει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο. Πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το πλαίσιο. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία».


Πηγή