Ποιοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί θέλουν οι πολίτες να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα και όχι ΣΥΡΙΖΑ

Να εξηγήσει στους προοδευτικούς πολίτες ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό φιλολαϊκό ανάχωμα απέναντι σε μια πανίσχυρη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που προσπαθεί να απαντήσει στους «γαλάζιους» προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα.

Εδώ και αρκετές ημέρες, μέσω των κοινωνικών δικτύων προωθείται ένα αφήγημα ως προς το πως θα ανακοπεί ο «καλπασμός» της Νέας Δημοκρατίας, όχι απλά προς την αυτοδυναμία, αλλά προς τις 180 έδρες στη Βουλή. Πρόκειται για τον «μαγικό αριθμό» που θα της δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει από μόνη της την προπαρασκευή της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτές τις συζητήσεις, θα πρέπει οι κεντροαριστεροί πολίτες που θέλουν να φράξουν τον δρόμο στη «μονοκρατορία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα όπως την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, για να ανέβει το όριο της αυτοδυναμίας για της Νέα Δημοκρατία.

Στην Κουμουνδούρου έχουν εντοπίσει αυτές τις συζητήσεις και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή τη «γραμμή» τη δίνουν στο διαδίκτυο διάφορα τρολ «γαλάζιας» απόχρωσης. Μάλιστα, μιλούν ανοιχτά για «προπαγανδιστικούς μηχανισμούς διασποράς ψευδών ειδήσεων» – κάτι που βέβαια δεν τους προκαλεί εντύπωση, αφού υπογραμμίζουν πως όλη η προεκλογική περίοδος έχει κυλήσει με «αισχρά ψέματα» από την πλευρά της Πειραιώς, εναντίον τους.

Την απάντηση σε αυτούς του μηχανισμούς έχει αναλάβει να δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Την Παρασκευή, μιλώντας στους Αγίους Αναργύρους και το Χαϊδάρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς του προοδευτικούς πολίτες.

«Υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας ότι «επιδιώκει να κατευθύνει την αντίδραση του ελληνικού λαού οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλει την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει πολιτική δύναμη που να μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να εμποδίσει την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής λεηλασίας».

Μάλιστα, σάλπισε την αντεπίθεση του κόμματος του, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνο δεν το βάζουμε κάτω αλλά θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», καθώς «η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν είναι επανάληψη της προηγούμενης αλλά μια νέα εκλογική αναμέτρηση».


Πηγή