ΣΥΡΙΖΑ – Επανεκκίνηση από τη Νίκαια: Πρώτος στόχος η ανάκτηση των «κάστρων»

Εκλογές 2023: Να ανατρέψει τον συσχετισμό δύναμης που διαμορφώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα μετά την 21η Μαΐου, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, που παράλληλα στοχεύει στο να αλλάξει το χρώμα του χάρτη στις περιφέρειες που παραδοσιακά υπήρξαν «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κατέληξαν στη Νέα Δημοκρατία.

Το βράδυ που έβλεπαν τα αποτελέσματα των εκλογών, στην Κουμουνδούρου δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής (Δυτική Αθήνα, Δυτική Αττική, Β΄Πειραιά) βάφονταν «γαλάζιες», με τα ποσοστά του κόμματος τους να κάνουν «βουτιά» άνευ προηγουμένου.

Προφανής εξήγηση εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε, ενώ η γενική εξήγηση περί «θολού μηνύματος» σίγουρα δεν επαρκεί από μόνη της για να εξηγήσει την κατάρρευση. Η ανάλυση, όμως, των αποτελεσμάτων σε βάθος μπορεί να περιμένει. Αυτή τη στιγμή προέχει η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Αλέξη Τσίπρας την προετοιμάζει από αυτές τις περιοχές.

Σήμερα, στις 19.30, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει τις περιοδείες του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, από τη Νίκαια, δηλαδή την καρδιά της Β΄Πειραιά. Πρόκειται για μια κίνηση με σαφέστατο συμβολισμό, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αρχίσει την αντεπίθεση του από αυτές τις λαϊκές γειτονιές.

Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαία η επιλογή του το να ορίσει την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος από έναν δήμο, το Αιγάλεω, που ανήκει σε μια εκλογική περιφέρεια, την Δυτική Αττική, που πριν την 21η Μαΐου αποτελούσε ένα «ροζ προπύργιο».

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν στοχεύει μόνο στην ανάκτηση των «κάστρων» της Αττικής, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Αχαΐα, στην Άρτα και στην Κρήτη. Παράλληλα, θέλει να πετύχει την πλήρη ανατροπή σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία-Αιτωλοακαρνανία), την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αντεπίθεση του και στη νεοσύστατη Εκλογική Επιτροπή. Αυτό που επιδιώκει είναι το να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των προγραμματικών θέσεων του κόμματος του, έτσι ώστε αυτές αρχικά να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πηγή