Πλεύρης: Βάλαμε τις βάσεις για μεγάλες αλλαγές στο Εθνικό σύστημα υγείας

Η απερχόμενη πολιτική ηγεσία ευχαρίστησε τους διοικητές όλων των οργανισμών, των υγειονομικών περιφερειών, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ, καθώς και του υπουργείου Υγείας

«Τρομακτική εμπειρία» χαρακτήρισε τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας ο Θάνος Πλεύρης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην υπηρεσιακή Υπουργό, Αναστασία Κοτανίδου.

Οι 21 μήνες στο υπουργείο Υγείας ήταν η πρώτη κυβερνητική θητεία για τον Θάνο Πλεύρη, σε μια δύσκολη εποχή που μόλις άνοιγε η κοινωνία και ενώ η πανδημία ήταν ακόμη παρούσα.

Μαζί με τους γενικούς γραμματείς, τον κ. Κωτσιόπουλο, τον κ. Θεμιστοκλέους και μέχρι πρότινος την κυρία Αγαπηδάκη, «βάλαμε τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας». Μεταξύ αυτών, τα προγράμματα πρόληψης, η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό και τα κέντρα υγείας που ανακαινίζονται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Στηρίξαμε με 1,5 δις. τα νοσοκομεία και εκπονήσαμε το δεκαετές σχέδιο για την ψυχική υγεία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι την αντιμετωπίζει σαν συνεργάτιδα, καθώς διαχειριζόταν την πανδημία στην πιο δύσκολη στιγμή των συμπολιτών μας, εννοώντας τη νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Από την πλευρά της η κυρία Κοτανίδου είπε αστειευόμενη «ένας μήνας είναι, θα περάσει. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο, γιατί θα σας ξανακαλέσουμε».

Η απερχόμενη πολιτική ηγεσία ευχαρίστησε τους διοικητές όλων των οργανισμών, των υγειονομικών περιφερειών, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ, καθώς και του υπουργείου Υγείας.

Πηγή