Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες ζήτησαν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» – Απέκλεισε τις συνεργασίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έδειξε δεύτερες κάλπες το συντομότερο δυνατό και όχι κυβέρνηση συνεργασίας.

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 22:00 από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες ευχαριστώντας τους για τον «πολιτικό σεισμό», όπως αποκάλεσε το υψηλότατο ποσοστό που συγκέντρωσε. Ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας μίλησε για εντολή αυτοδυναμίας, αποκλείοντας έτσι τις συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι δεύτερες κάλπες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για σεβασμό στις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και για την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές – στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες – που θα καταστήσουν τη νέα κυβέρνηση αυτοδύναμη και ισχυρή.

«Έγιναν εκλογές όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία με τη συμμετοχή των αποδήμων να αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Ευχαριστώ από καρδιάς που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλο νικητή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ενώ ανέφερε πως οι πολίτες με την ψήφο τους έδειξαν πως «αναγνωρίζουν τα βήματα προόδου».

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με εμφατικό και απόλυτο τρόπο», εξήγησε.

«Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Με πιο τολμηρές αλλαγές για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πρώτος εγώ ξέρω πόσο σκληρή δουλειά έχουμε μπροστά μας. Χρειάζεται κυβέρνηση που να θέλει τις μεταρρυθμίσεις», σχολίασε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμά μας. Χωρίς αμφιβολία ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα, μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο. Έτσι ώστε η πατρίδα να έχει έμπειρα χέρια στο τιμόνι της. Αυτό δήλωσαν οι πολίτες, θέλουν αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή