Τσίπρας από Πειραιά: Κάλεσμα σε Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα, αλλά όχι σε Βαρουφάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι θέλει να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Κάθε χαραμάδα συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται πως κλείνει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά όχι στον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι θέλει να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Όπως υπογράμμισε, καταλαβαίνει ότι η προεκλογική περίοδος είναι ημέρες ανταγωνισμού, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται λάθη ιστορικά, που προκάλεσαν, όπως είπε, μεγάλη ζημιά στο λαϊκό κίνημα.

«Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνουμε λάθη της λογικής “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”», είπε απευθυνόμενος, προφανώς προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και τροποποίησε το σύνθημα του ΚΚΕ, ότι «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», δηλώνοντας πως ο «μόνος που μπορεί να σώσει το λαό, είναι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, «που θέλει να κατέχει την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, να μη συνεχίσει έναν διμέτωπο, καθώς ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε ένα μέτωπο, αυτό με τη Δεξιά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος έστω και με μια μονάδα διαφορά, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση. «Είτε με εκβιασμούς, είτε με αποστασιές. Είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά αυτή η οικογένεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαύρη προπαγάνδα»

Απαντώντας στην επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το θεωρητικό κείμενο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τα «παράλληλα, τοπικά νομίσματα», ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «προπαγάνδα μαύρη» από την πλευρά του Μαξίμου.

«Λένε πως με ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν συμφορές», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έβγαλε τη χώρα στις αγορές και από τα μνημόνια, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και άφησε άδεια ταμεία το 2015.

Πηγή