Μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, για σπίτια που ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε πολίτες στην Ελευσίνα, ανακοίνωσε το μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στην Ελευσίνα, δέχτηκε ερωτήσεις από πολίτες.

Η Αγγέλα Σαβουλίδου, απόφοιτος λογιστικής που έχει αξιοποιήσει τα προγράμματα της ΔΥΠΑ απηύθυνε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των μισθών.

«Χαίρομαι που έχεις καταφέρει να βρεις εργασία μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη μορφή κοινωνικής αδικίας.

Όταν μιλάμε για κοινωνική πολιτική και καταπολέμηση της φτώχειας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια από το να βρεις δουλειά σε έναν άνεργο. Αν εσύ πας σε μια επιχείρηση που έχει κίνητρο να σε προσλάβει, και είναι ικανοποιημένη, δεν έχει κανένα λόγο να μην σε κρατήσει σε ένα καθεστώς πιο μόνιμης απασχόλησης.

Έχουμε μια σειρά από προγράμματα για νέους εργαζόμενους. Το δύσκολο είναι να μπεις στην αγορά εργασίας, για νέους έως 29 ετών που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία. Συχνά ακούμε από εργοδότες ‘δεν θα σε προσλάβω γιατί δεν έχεις εμπειρία’. Μα πως θα αποκτήσει εμπειρία ο εργαζόμενος.Έχουμε προγράμματα, όπως το «Πρώτο Ένσημο» που αντιμετωπίζουν αυτή τη στρέβλωση στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας για την αύξηση των μισθών, μία παράμετρος είναι οι μισθοί και οι άλλοι το τι μένει μετά τον μισθό. Τι μένει στην τσέπη του. Αν μειώνονται συνολικά οι φόροι, τότε ο πολίτης έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Η μείωση των φόρων έχει ξεχωριστή σημασία.

Αναφερθήκαμε πριν στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που μειώθηκε 35%.

Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια ακόμα παρέμβαση που συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ.

Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%.

Η αύξηση μισθών θα έρθει μέσω της μείωσης εργασίας αλλά και μέσα από την κατάρτιση των εργαζόμενων», απάντησε ο πρωθυπουργός.


Πηγή