Εξώδικο Άδωνι Γεωργιάδη σε Αλέξη Τσίπρα – Σκληρή απάντηση Τσαπανίδου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποίησε ότι έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μια σειρά δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, για σωρεία απευθείας αναθέσεων σε ιδιωτική επιχείρηση από πλευράς Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει πως θα στείλει εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έκανε εν τέλει την Τετάρτη (3/5), όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με δήλωσή του.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία.

Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως.

Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας.

Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τσαπανίδου: Αντί να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Γεωργιάδης απειλεί με αγωγές

Η πρώτη απάντηση στο εξώδικο, ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Σε δήλωσή της η κ. Τσαπανίδου αναφέρει πως είναι καλοδεχούμενη κάθε αγωγή και μήνυση από τον κ. Γεωργιάδη, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα αποφευχθεί η κριτική στην κυβέρνηση.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που τρομοκρατούν και απειλούν εργαζόμενους για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, στρέφονται με απειλές για αγωγές ακόμη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν και την Αξιωματική Αντιπολίτευση που τους ασκεί κριτική. Καλοδεχούμενη κάθε αγωγή και κάθε μήνυση κ. Γεωργιάδη. Την κριτική μας ωστόσο δε θα την αποφύγετε. Όσο χρήματα των φορολογούμενων πολιτών καταλήγουν με απευθείας αναθέσεις σε τσέπες λίγων και εκλεκτών, εμείς θα τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες», ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.


Πηγή