Ο Άρειος Πάγος εξετάζει τώρα τις αντίθετες προσφυγές των κομμάτων του Κασιδιάρη και του Μιχάκη

Το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και  οι «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη έχουν προσφύγει στο δικαστήριο, εν όψει των εκλογών.

Στο «μικροσκόπιο» της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου βρίσκονται αυτή την ώρα οι αντίθετες πρόσφυγες που έχουν κατατεθεί από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη με την κάθε πλευρά να διεκδικεί τον τίτλο «Έλληνες».

Το αρμόδιο πολιτικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για να κρίνει συνολικά τέσσερις ενστάσεις που κατατέθηκαν αργά χθες τη νύχτα.

Η μια προσφυγή κατατέθηκε από το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και ζητείται να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης. Μάλιστα, ο κ. Μιχάκης ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο από το 2012.

Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι είναι εκτός νομιμότητας οι αντίπαλοι «Έλληνες», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα Μιχάκη, κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα τον ήλιο της Βεργίνας.

Οι αποφάσεις του Α1 Τμήματος αναμένονται εντός της ημέρας.


Πηγή