Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα είναι ένας απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ομιλητής στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Κανείς δεν πηγαίνει για διακοπές κάπου που δεν αισθάνεται ασφαλής. Η Ελλάδα καταρρίπτει κάθε χρόνο το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αποδεικνύεται έτσι, ότι παγκοσμίως όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός». Αυτό δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνομιλώντας με τον Γιώργο Ευγενίδη, παρουσιαστή του Star Channel, στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός, φέτος σε όλη τη χώρα ενισχύεται η παρουσία της αστυνομίας με 830 πρόσθετους αστυνομικούς σε τουριστικούς προορισμούς, ενώ πάνω από 1.100 αστυνομικοί κατευθύνονται σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι στη Μύκονο ισχύει ο νόμος του ελληνικού κράτους, ενώ το νησί ενισχύεται με δυνάμεις των ΟΠΚΕ, αλλά και με δυνάμεις που κάνουν τροχονομικούς ελέγχους. Όπως ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα άβατα παραβατικότητας και είμαστε αποφασισμένοι γι΄ αυτό».

Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Υπουργός, «η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα το 2022 είναι κατά 25% μικρότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019», ενώ συμπλήρωσε ότι «η αποστολή μας είναι να ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας, απελευθερώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις από πάρεργα».

Όπως είπε, αυτό που ακολουθεί είναι σε κάθε φυλακή να δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης με τις δικαστικές αίθουσες, με στόχο να απαλλαχθούν χιλιάδες αστυνομικοί από το επικίνδυνο καθήκον των μεταγωγών.

Ακόμα, ανέφερε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες από όλα τα προηγούμενα χρόνια (79), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους εξιχνιάστηκε. Όπως δήλωσε: «Δεν πρόκειται η αστυνομία να σταματήσει την αναζήτηση ενόχων. Δε σταματάει η έρευνα εάν δεν οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε “συκοφαντική” τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Βερολίνο, που έκανε λόγο ότι η ελληνική αστυνομία διοικείται από τη μαφία, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να ανασκευάσει». Όσον αφορά φαινόμενα διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας, τόνισε ότι «είμαστε πάρα πολύ αυστηροί με τους επίορκους αστυνομικούς», ενώ ήδη 34 έχουν αποταχθεί.

Μιλώντας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, ενώ χαρακτήρισε “Bαβέλ” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτίμησε δε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, και συμπλήρωσε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί κυβέρνησης ανοχής «νεκρανάστησε» τον κύριο Βαρουφάκη.

«Όποιος θέλει σταθερότητα στη χώρα έχει μία λύση: Να ψηφίσει ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και εκτίμησε ότι ο στόχος για αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απολύτως εφικτός στις εκλογές της 1ης Ιουλίου, ωστόσο, όπως είπε, οι πολίτες πρέπει να δώσουν μία σαφή εντολή από τις πρώτες κιόλας εκλογές.


Πηγή