Νέα Δημοκρατία για ΣΥΡΙΖΑ και Γεωργούλη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Στην Νέα Δημοκρατία σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η τοξικότητα επιστρέφει στο… σπίτι της, δηλαδή στην πόρτα της Κουμουνδούρου που εργαλειοποίησε πολιτικά ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να διατηρήσει την πολιτική αντιπαράθεση μακριά από την τοξικότητα και επικεντρωμένη στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, το έργο της κυβέρνησης και το σχέδιό της για την επόμενη τετραετία, δοκιμάζεται στην πράξη, μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Γεωργούλη. Το αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του από γυναίκα, εργαζόμενη σήμερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έβαλε «φωτιά» στο δημόσιο διάλογο. Σε πρώτο χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει ψυχραιμία και να μην μπει στη διαδικασία εύκολων και ακραίων συμπερασμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση επιλέγει να τοποθετηθεί όσο πιο θεσμικά μπορεί, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για σοβαρές καταγγελίες και να ξεκαθαρίζει ότι από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησης. «Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ’ αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου, συμπληρώνοντας ότι «η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι».

Στην ΝΔ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η τοξικότητα επιστρέφει στο… σπίτι της, δηλαδή στην Κουμουνδούρου που στο παρελθόν είχε πολιτικοποιήσει ανάλογες υποθέσεις παρενοχλήσεων και βιασμών.

Τα hashtag της ντροπής

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θύμισε ουσιαστικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογες περιπτώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, κάνοντας σαφές ότι δεν θα επιλέξει τον δρόμο της τοξικότητας, όπως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε να κάνει σε υποθέσεις όπως του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν «χρέωνε» σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία τα έργα και τις ημέρες του σκηνοθέτη ή όπως έκανε στην υπόθεση βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό, που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί για απόπειρα συγκάλυψης την κυβέρνηση και τον Χρήστο Σπίρτζη, τότε, να αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον 53χρονο βιαστή και παιδεραστή Ηλία Μίχο, επειδή είχε φωτογραφηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν την ίδια περίοδο, όταν άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Μαμουλάκης, συνέδεε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία με την υπόθεση, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιεί το υβριστικό hashtag #νδ_παιδεραστές στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει για χυδαιότητα, αθλιότητα και συκοφαντία, ζητώντας την διαγραφή του, κάτι, που δεν έγινε από την Κουμουνδούρου.

«Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι» είναι το μήνυμα, που εκπέμπει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου, προχωρώντας ευθέως σε μία σύγκριση πολιτικής ηθικής ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί, ακόμη και σε υποθέσεις, όπου η δικαιοσύνη έχει πει την τελευταία της λέξη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις υποθέσεις του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από Ανώτατους Δικαστές» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας τη διαφορά με την οποία διαχειρίζεται τέτοιου είδους υποθέσεις η Κυβέρνηση, σε σχέση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Απέναντι στις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις, η κυβέρνηση αντιτάσσει την ορθότητα του πολιτικού της λόγου, χωρίς λεκτικές εξάρσεις και βιαστικά συμπεράσματα, θέτοντας εκτός κόμματος στελέχη, που εμπλέκονται σε οποιασδήποτε μορφής παρατυπία ή καταγγελία, όπως συνέβη με τις υποθέσεις Πάτση, Χειμάρα, Νικολάου και Σπυράκη.

Η υπόθεση Γεωργούλη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, για το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί ο ίδιος και το κόμμα του, σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Η σύγκριση, επισημαίνουν, θα είναι σε κάθε επίπεδο, στα πεπραγμένα, που έχουν να επιδείξουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνήσεις, στις προτάσεις, που διατυπώνουν για την επόμενη κρίσιμη τετραετία, αλλά και στον τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκαν μείζονα θέματα, ποινικής και ηθικής φύσεως. Και με βάση αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες καλούνται να κρίνουν και να επιλέξουν στις 21 Μαΐου, ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θέλουν να κρατά τα ηνία της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ήξεραν και κάλυπταν

Τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι “ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή, προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος” και συνέχισε: “Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. “. “Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή