Κικίλιας: «Oι Έλληνες γέμισαν όλους τους πασχαλινούς προορισμούς»

Η φετινή έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με τους Έλληνες να έχουν γεμίσει όλους τους πασχαλινούς προορισμούς

Στις εξαιρετικά υψηλές πληρότητες που καταγράφουν ξενοδοχεία και καταλύματα τις ημέρες του Πάσχα, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο Τουρισμός αποτελεί τον μεγάλο «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας.

Όπως τόνισε, η φετινή έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με τους Έλληνες να έχουν γεμίσει όλους τους πασχαλινούς προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα σημαντική είναι η παρουσία και των ξένων ταξιδιωτών που πλέον φτάνουν μαζικά στη χώρα μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, όπου από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού ξεπερνούν τις 260, εκ των οποίων οι 200 είναι εξωτερικού.

Το 100% αγγίζουν επίσης οι πληρότητες σε Ναύπλιο, Καστοριά, Πιερία, Μεσσηνία, Ξυλόκαστρο, Μετέωρα, Πόρτο Χέλι, Αρχαία Ολυμπία και Ζαγοροχώρια αλλά και σε νησιωτικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος και τα Κύθηρα.

«Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας και η στήριξη που δίνει μας γεμίζει χαρά, γιατί οι Έλληνες δοκιμάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να μέσω του τουρισμού να συνεισφέρουμε στο εισόδημα τους» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα 17,6 δισ. ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 μοιράστηκαν στους πολίτες μέσω της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Έμποροι, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αγροτικός κόσμος που δίνει τα προϊόντα του στον τουρισμό, η κατασκευή, το real estate και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στηρίζονται στον τουρισμό και αποτελούν την πραγματική οικονομία της χώρας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, εκτιμώντας ότι το 2023 τα ταξιδιωτικά έσοδα θα είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά.


Πηγή