Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά – Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, «όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ».

Σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε και τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, «όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά».

«Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;», προσέθεσε.

Πόπη Τσαπανίδου: Να αποπέμψει ο Μητσοτάκης τον Θεοδωρικάκο

Την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τις σημερινές «διχαστικές του δηλώσεις», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Πόπης Τσαπανίδου. Στην δήλωσή της η κ. Τσαπανίδου καταγγέλλει ότι «η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο» και εξηγεί: «Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ “θέλει νεκρούς”».

Ακολούθως επιτίθεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας: «Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία. Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον πρωθυπουργό: «Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές» και καταλήγει: «Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε πως κάποιοι από το καλοκαίρι, θέλουν νεκρό για να πλήξουν την κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ και στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι κάποιοι μπαχαλάκηδες καθοδηγούμενοι, θέλουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μην βρίσκει μια λέξη να τους καταγγείλει.

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι – γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο – θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Έβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, κατηγορίες τις οποίες ξανά εκτοξεύουν τώρα, με πολύ μεγάλη προχειρότητα ιδιοτέλεια και επιπολαιότητα. Το θέλουν και αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει μία λέξη για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους, οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ΑΣΟΕΕ, όπως κατήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος, «κάποιοι σχεδιάζουν να χτίσουν ορμητήριο παραβατικότητας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε, επισημαίνοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό». Και πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να κάνουν διάλογο με θέσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και πετάνε τόνους τοξικότητας».


Πηγή