Πιερρακάκης: Στο τέλος της επόμενης τετραετίας το το ελληνικό κράτος θα έχει ψηφιοποιηθεί κατά 99%

Οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, τριπλασιάστηκαν μέσα σε μια τριετία, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530

Για την λειτουργία του ψηφιακού κράτους μίλησε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι από την αρχή της τετραετίας έχουν ψηφιοποιηθεί 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr από τις 5.500 που έχουν καταμετρηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων καθώς και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν μάλιστα, σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους.

Όπως είπε μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, τριπλασιάστηκαν μέσα σε μια τριετία, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530 ενώ μένουν ακόμα 4.000 υπηρεσίες που θα ενταχθούν έως το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Επίσης, ο υπουργός επανέλαβε ότι ένα έργο που δημοπρατείται και σύντομα θα είναι έτοιμο, είναι αυτό του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλο το δημόσιο, το οποίο θα καλούν οι πολίτες για όλες τις διεργασίες του δημοσίου τομέα και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Για τα ΚΕΠ, είπε ότι θα αναλάβουν αρκετές υπηρεσίες που σήμερα οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να διεκπεραιώνουν στα γκισέ.

Αναφορικά με το ατύχημα στα Τέμπη ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

Ακόμα, αναμένεται η ψηφιοποίηση των ακινήτων ενώ για τις νέες ταυτότητες πρόκειται να δημοπρατηθεί εκ νέου καθώς παρατείνεται η ισχύς των διαβατηρίων από 5 στα 10 έτη.

Τέλος και αναφορικά με τις εκλογές εξέφρασε την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα θα είναι αυτοδύναμο στις εκλογές.


Πηγή