Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, οι πληρότητες που αγγίζουν για το Πάσχα το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, και τα εντυπωσιακά στοιχεία κρατήσεων για τη φετινή σεζόν, αποδεικνύουν τη σημαντική εισφορά του τουρισμού στην οικονομία της χώρας

«Ο τουρισμός δίνει ανάπτυξη και αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega».

Όπως τόνισε, οι πληρότητες που αγγίζουν για το Πάσχα το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, και τα εντυπωσιακά στοιχεία κρατήσεων για τη φετινή σεζόν, αποδεικνύουν τη σημαντική εισφορά του τουρισμού στην οικονομία της χώρας και τη στήριξη που δίνει σε εμπόρους, αγρότες, στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και στον τομέα της κατασκευής, καθώς πλέον οκτώ στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές.

«Η τουριστική περίοδος ήδη ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου και κατά
γενική ομολογία στην Αθήνα και στην Αττική δεν σταμάτησε ποτέ. Έχουμε 58 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ. Από τον Απρίλιο πέντε απευθείας πτήσεις από τον Καναδά- από Μόντρεαλ και Τορόντο- οι οποίες από την 1η Μαΐου θα γίνουν δέκα την εβδομάδα, ενώ άνοιξαν και οι αγορές της Αυστραλίας και της Κίνας που ήταν κλειστές λόγω πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός φέρνει αδιαμεσολάβητα έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια και επομένως η προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξής του θα πρέπει να είναι υπερκομματική.

Σχετικά με την τροπολογία που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα για το κόμμα του Η. Κασιδιάρη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: “Το 2014, σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή, εγώ ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με μια συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας είχαμε συλλάβει τον κύριο Κασιδιάρη με τη συγκεκριμένη δικογραφία η οποία υπήρχε. Και αυτό τον οδήγησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Δεν έχει περάσει τόσο πολύ καιρός από τότε και δεν πιστεύω ότι ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε η ελληνική πολιτεία έχουν ξεχάσει υπό ποιες συνθήκες και με ποιο τρόπο λειτούργησαν οι συγκεκριμένοι κύριοι”.

Όπως τόνισε δεν πρέπει να δούμε ποτέ ξανά στο ελληνικό κοινοβούλιο εικόνες όπως αυτές του παρελθόντος και για αυτό υπάρχουν συνταγματολόγοι και νομικοί που ξέρουν τον τρόπο. “Νομίζω ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, και εδώ δεν χωράνε αστερίσκοι ούτε μικροπολιτικές, έχει μια καθαρή θέση και στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι σημαντικό να συμφωνούμε σε αυτά τα οποία θωρακίζουν τη δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, επεσήμανε ότι τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν έχουν χρώμα, ούτε κόμμα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να αφήνεται να κάνει κάνει τη δουλειά της, πάντα, όμως, με σεβασμό στον πολίτη” δήλωσε ο Β. Κικίλιας.


Πηγή