Αναστάσιος Κανελλόπουλος: «Άδειασμα» από τα αδέλφια του για την εμπλοκή του με το κόμμα Κασιδιάρη

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Κοινή δήλωση των αδελφών του για την απόφαση του να ηγηθεί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση του αδελφού τους Αναστάσιου Κανελλόπουλου, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ηγηθεί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη εκφράζουν τα τρία αδέλφια του νομικού με κοινή δήλωσή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δημήτριος, Θεόδωρος και Αθανάσιος Κανελλόπουλος αναφέρουν χαρακτηριστικά «Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας».

Όπως έγινε γνωστό ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα αναλάβει να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεπεραστεί το «μπλόκο» στην κάθοδο του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη μετά την πρόσθετη νομοθεσία.

«Έχω συμφωνήσει με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» για την ανάληψη της προεδρίας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, έχει το τεκμήριο της αθωότητας, ο νέος νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα εκλεγώ σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς τον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Η ανακοίνωση των αδελφών Κανελλόπουλου:

«Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδελφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδελφού μας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδελφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

  • Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  • Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  • Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.»


Πηγή