Χρήστος Σπίρτζης: Ο καπιταλισμός έφερε τους servicers στην Ελλάδα – Τι είπε για την πρώτη κατοικία

«Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα είναι ο πρώτος που θα ψηφιστεί την άλλη μέρα των εκλογών», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. 

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» στο Action 24 με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Με έναν νόμο η προστασία της πρώτης κατοικίας και απαραίτητη προϋπόθεση για την προγραμματική σύγκληση με άλλα κόμματα για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα υπέρ των δανειοληπτών.

Στην αναφορά όμως του δημοσιογράφου, Γιώργου Κακούση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν νόμο θα καταργούσε όλα τα μνημόνια της χώρας, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Μπορείτε να θυμάστε ό,τι θέλετε» και τόνισε ότι ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας «θα είναι ο πρώτος που θα ψηφιστεί την άλλη μέρα των εκλογών, την πρώτη βδομάδα. Είναι ο νόμος που θα προφυλάξει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από το να μην χάσουν την πρώτη κατοικία, από το να μην χάσουν την αγροτική γη και την επαγγελματική στέγη. Βέβαια, με ένα τραπεζικό σύστημα και κυρίως με τους servicers που θα υποχρεωθούν να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».

Στο ερώτημα ποιος έφερε τους servicers στην Ελλάδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Τους servicers έφερε ο καπιταλισμός».


Πηγή