Τσαπανίδου: Ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει μια τάξη στο ιδιωτικό χρέος

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε σύσταση ειδικού υφυπουργείου στο υπουργείο Οικονομικών για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και την Προστασία της Α΄κατοικίας, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, που διογκώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια της πανδημίας, όπως την παρουσίασε και χθες στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει μια τάξη στο ιδιωτικό χρέος».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια και στον εξωδικαστικό μηχανισμό μεταξύ πιστωτών και οφειλετών αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα από αυτή που υπάρχει σήμερα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ένα εξωδικαστικό μηχανισμό που θα υποχρεώνει όλους τους θεσμούς να μπουν σε μια διαπραγμάτευση με τον δανειολήπτη και να του προτείνουν υποχρεωτικά να μετέχει στο πρόγραμμα στη πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί ώστε να βρεθεί μια λύση για τους δανειολήπτες που αδυνατούν πραγματικά να αποπληρώσουν τα δάνεια τους».

Επιπλέον ενημέρωσε για τη σύσταση ειδικού υφυπουργείου στο υπουργείο Οικονομικών για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και την Προστασία της Α΄κατοικίας «Θα υπάρξει υφυπουργείο στο υπ. οικονομικών που θα ασχολείται με την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και τη στεγαστική πολιτική» ανέφερε.

«Είμαστε στον δρόμο μαζί με τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον όπως εκτίμησε «Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και θα σχηματίσει μια κυβέρνηση».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να βγάλει την προσοχή του κόσμου από τα σοβαρά προβλήματα και να τη στρέψει σε πρόσωπα».

Η κα Τσαπανίδου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην υποψηφιότητα του ράπερ Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, την οποία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για το καυστικό σχόλιο της ΝΔ γι΄αυτήν την επιλογή.

«Στο θέμα του κυρίου Μιθριδάτη, όταν βλέπεις κάτι αποσπασματικά και το πλασάρεις ως αυτά είπε, έτσι κάποιος σχηματίζει μια εικόνα… ας δούμε τη συνολική εικόνα και τη κεντρική πολιτική επιλογή του ιδίου του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία» υπογράμμισε.

Όσο για τα όσα προσάπτει η ΝΔ στον τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση είπε χαρακτηριστικά «Το θέμα Ραγκούση είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης».

Για τα ελληνοτουρκικά και την αντιπαράθεση που έχει ενσκήψει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ανέφερε «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να βάλουμε στη συζήτηση και πάλι την Ευρώπη με τη Τουρκία, ώστε να υπάρχει μια δέσμευση της Τουρκίας ότι θα σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές και η εργαλειοποίηση τους».


Πηγή