Ανδρουλάκης: Αν αποτύχω να πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω τον εαυτό μου σε διαδικασία αξιολόγησης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως είναι υπέρ της απλής αναλογικής στις επερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να υποδείξει τον πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας ενώ ανέφερε ότι αν αποτύχει στον στόχο που έχει θέσει για το ΠΑΣΟΚ, θα θέσει εαυτόν στη διάθεση των διαδικασιών του κόμματος.  

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», σχολίασε και εξήγησε πως «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».

Ο κ. Ανδρουλάκης, επιπλέον, ανέφερε πως είναι υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, εξηγώντας το γιατί τα κόμματα «πρέπει από πελατειακά, να γίνουν προγραμματικά». Μάλιστα, έφερε και το παράδειγμα της Πορτογαλίας ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, ερώτηση της διευθύντριας του Newsbomb.gr, Αμαλίας Κάτζου, αναφορικά με το τι θα πράξει σε περίπτωση που δεν επιτύχει τους στόχους του για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης έριξε τη… βόμβα. Όπως ανέφερε, θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των διαδικασιών αξιολόγησης που υπάρχουν στο κόμμα.

«Μου αρέσει που ακούτε διάφορα για εμένα που είμαι έναν χρόνο αρχηγός, αλλά δεν ακούτε για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ θα σας πω για εμένα», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Επειδή όλοι έχουμε στόχους στην πολιτική, εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω προσφέροντας στην πατρίδα. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Όπως αξιολογούμαι κι εγώ, αξιολογούνται και όλα τα στελέχη του κόμματός μας. Γιατί είμαστε ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο δεν κρύβεται πίσω από συμφέροντα», πρόσθεσε και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Το λέω αυτό γιατί βλέπω ένα ισχυρό σύστημα εξουσίας να προσπαθεί να θέσει ψευτοδιλήμματα στον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα, δεν έχουμε το γαλλικό σύστημα στην Ελλάδα, έχουμε κοινοβουλευτικό. Στο κοινοβουλευτικό αποφασίζουμε βάσει του Συντάγματος. Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα, καλώ και τους πολιτικούς μου αντιπάλους να το σεβαστούν».


Πηγή