Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η απόφασή μας να ενισχύσουμε τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτη»

«Βασική προϋπόθεση για μια ισχυρή Πατρίδα, είναι η ισχυρή Κυβέρνηση», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Πάνω από 2.500 φίλοι του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ανταποκρίθηκαν στο εκλογικό του κάλεσμα και γέμισαν ασφυκτικά χθες το απόγευμα κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και παρουσία υπουργών, βουλευτών, κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε αναφορά στα πεπραγμένα του στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «Βασική προϋπόθεση για μια ισχυρή Πατρίδα, είναι η ισχυρή Κυβέρνηση. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι «να σηκώσουμε ακόμη ψηλότερα την πατρίδα μας», τόνισε. Και χαρακτήρισε τη μαζική προσέλευση κόσμου στην ομιλία του ως «τη δική μας δυναμική απάντηση σε όσους προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα -με ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες, η τελευταία είναι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά και εκμεταλλευόμενοι την οδύνη όλων μας με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών- να απομονώσουν τη ΝΔ από τον ελληνικό λαό». Προσπάθεια, στην οποία, όπως είπε, «απέτυχαν παταγωδώς»

Αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της ΝΔ στη χώρα, τονίζοντας ότι «Είναι η Παράταξη του γνήσιου, υπεύθυνου πατριωτισμού, είναι η Παράταξη που πάντα υψώνει το κύρος της Ελλάδας» αλλά και η παράταξη που ενώνει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τα δε στελέχη της, πάνω στα οποία στηρίζεται, «ξέρουμε να βάζουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ“, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προστατέψει τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, που ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, είναι αδιαπραγμάτευτη επισημαίνοντας ότι «τα σύνορα είναι απαραβίαστα σε όποιον επιθυμεί να μπει παράνομα στη χώρα». Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί ευθέως για τον Φράχτη στον Έβρο: «καταδικάζει η όχι την απαράδεκτη ενέργεια του ευρωβουλευτή του η οποία υποσκάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας; Στηρίζει το εθνικό συμφέρον ή όχι; Έχει άποψη ή δεν θέλει να έχει άποψη;». Εκφράζοντας, παράλληλα, τη λύπη του γιατί «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να στρέφονται ενάντια στο εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, καθώς και στο έργο του ως υπουργός Εσωτερικών με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», χάρη στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε με έργα 3,5 δις ευρώ. Όπως επίσης και γιατί επί ημερών του οι Έλληνες του Εξωτερικού απέκτησαν φωνή με την ψήφο τους.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά τόνισε ότι η ΝΔ θέλει τους νέους δίπλα της, υπογράμμισε ότι ο ίδιος εμπιστεύεται τους νέους και επισήμανε ότι χωρίς τη γενιά του brain drain η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας, τόνισε ότι βασική είναι η ανασυγκρότηση του κράτους με ασφάλεια για τον πολίτη και μια οικονομία που θα εξασφαλίσει καλύτερα εισοδήματα για όλους. «Διορθώνοντας με τολμηρό τρόπο λάθη και αδυναμίες 10ετιων, που πληγώνουν την κοινωνία, μερικές φορές με τον πιο επώδυνο τρόπο».

«Βασική προϋπόθεση για μια ισχυρή Πατρίδα, είναι η ισχυρή Κυβέρνηση. Που δεν εδράζεται στο συμβιβασμό και τη συγκαταβατικότητα μεταξύ των μερών της. Αλλά από την ομοθυμία και την αποφασιστικότητα των μελών της. Η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα, την αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Για αυτό χρειάζεται τη ΝΔ, χρειάζεται όλους εμάς μπροστά στη μάχη για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί το αύριο της Ελλάδας. Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα που έβλαψαν τη χώρα», τόνισε.

Κάλεσε τον κάθε νεοδημοκράτη να πράξει ό,τι και το 2019 «Να σηκώσει και πάλι την πατρίδα στις πλάτες του. Να γίνει ο δημιουργός στην Ελλάδα του αύριο, εγγυητής για το καλύτερο μέλλον των παιδιών του». Και επισήμανε ότι «οι αξίες και η πορεία της παράταξης στο χθες και το σήμερα, είναι πέρα και πάνω από ονόματα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Η Παράταξη αυτή υπάρχει, επειδή της δίνει ζωή και υπόσταση ο νεοδημοκράτης, ο πολίτης που αγαπά και στηρίζει την Πατρίδα και την Παράταξη. Που μεταφέρει το μήνυμα από πόρτα σε πόρτα. Σε αυτόν χρωστάει η ΝΔ την ύπαρξή της, σε αυτόν οφείλει η Πατρίδα την αναγέννησή της τα τελευταία χρόνια. Γιατί ό,τι είπαμε, το κάναμε! Παρά τις κρίσεις, τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Αυτές είναι οι εγγυήσεις μας, αυτή είναι η δύναμή μας. Πάμε ξανά! Για την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Για την Ελλάδα μας. Πάμε μπροστά! Είναι στο χέρι μας!»

Πηγή