ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ξανά την υπόθεση των υποκλοπών η παρέμβαση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα

Κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για διάφορες πτυχές του σκανδάλου.

Σε πρώτο πλάνο φέρνει ξανά η Κουμουνδούρου το θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Euroactive, ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, έχει ξεκινήσει έρευνα για το Predator, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζει πως πρόκειται «κόλαφο για το παρακράτος Μητσοτάκη και την επιχείρηση συγκάλυψη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη χρήση παράνομου λογισμικού, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για διάφορες πτυχές του σκανδάλου.

Η έρευνα της Επιτροπής PEGA επικεντρώθηκε στην παράνομη εξαγωγή λογισμικού κατασκοπείας Predator από την Ελλάδα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και αλλού, καθώς και σε ισχυρισμούς ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στο λεγόμενο «Predatorgate», ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Το ρεπορτάζ κάνει εκτενέστατη αναφορά στη δράση του Predator στην Ελλάδα, αλλά και στην εξαγωγή του σε τρίτες χώρες, με τη σφραγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα, με την υπογραφή του τέως γενικού γραμματέα, κ.Σμυρλή. Επίσης, αναφέρεται σε όλη την ιστορία των παρακολουθήσεων στη χώρα μας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός «βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, που στην αρχή δήθεν δεν γνώριζε για το Predator, για να αποκαλυφθεί εν συνεχεία ότι έδινε άδειες εξαγωγής του σε τρίτες χώρες, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.

Και ως γνωστόν, ο ευρωπαίος εισαγγελέας δεν έχει τη συνήθεια να ψάχνει να βρει ποιος διέρρευσε την αλήθεια για να τον απειλήσει με φυλάκιση, αλλά ποιος διέπραξε το έγκλημα.

Η παρέμβαση των ευρωπαϊκών εισαγγελικών Αρχών για τις παράνομες εξαγωγές του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης με κυβερνητική άδεια από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, κ. Σμυρλή, αλλά και για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φορολογικές απάτες από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, αποτελεί κόλαφο για το παρακράτος Μητσοτάκη και την επιχείρηση συγκάλυψης.

Τα περιθώρια για όσους κατέλυσαν το κράτος δικαίου στενεύουν. Μετά τις 21 Μαΐου τίποτα και κανένας δεν θα μείνει στο σκοτάδι.

Είναι προφανές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει την υπόθεση των υποκλοπών στο προσκήνιο, στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.


Πηγή