Σε οικονομία, εξωτερική πολιτική και άμυνα ποντάρει η Νέα Δημοκρατία

Απαντήσεις στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ιδιαίτερο βάρος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, άμυνας και μεταναστευτικού ρίχνει η ΝΔ στον δρόμο για την κάλπη

Μέγαρο Μαξίμου και οδός Πειραιώς κρατάνε στην πρώτη γραμμή βασικά κομμάτια της ατζέντας, επάνω στα οποία οι «γαλάζιοι» ακουμπούν τις προσδοκίες τους για το θετικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αποτελέσματα που έχει παράξει η ελληνική οικονομία στο επίπεδο της ανάπτυξης παρουσιάζονται σχεδόν σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών, με το μεγάλο στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023 να κυριαρχεί στις συζητήσεις, μαζί με τη μείωση των φορολογικών βαρών, το στόχο της αύξησης των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την προσέλκυση επενδύσεων.

«Μεγάλο, κεντρικό μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών. Και αυτό θα γίνει πράξη, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου. Όπως μειώσαμε δραστικά τους φόρους -κάτι άλλωστε για το οποίο είχαμε δεσμευτεί κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης μας τετραετίας- έτσι, με τον ίδιο τρόπο θα αυξήσουμε δραστικά και τους μισθούς την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα υπερτονίζουν το πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε περίπου 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών, που εντάσσεται στην στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης «Σπίτι μου».

Υπογραμμίζουν τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4% που ισχύει από το Σάββατο. Από τα 650 ευρώ που ήταν ο κατώτατος μισθός επί ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε στα 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, στα 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και στα 780 ευρώ από την αρχή αυτού του μήνα. Σωρευτικά, δηλαδή, από το 2019 η αύξηση διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Παράλληλα, εάν συνυπολογιστούν τα δώρα και το επίδομα άδειας, ο κατώτατος μισθός σε δωδεκάμηνη βάση διαμορφώνεται στα 910 ευρώ, ή 152 ευρώ το μήνα περισσότερα σε σχέση με το 2019.

Στα δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης τα γαλάζια στελέχη προσθέτουν τα αποτελέσματα που έχει παράξει η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, η αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο αποτέλεσε για την κυβερνητική παράταξη την καλύτερη ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξει ένα πλήθος θεμάτων, που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

«Ακολουθούμε δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική, η οποία θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας, σώζοντας ταυτόχρονα χιλιάδες αθώους ανθρώπους, που οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται. Για εμάς η επέκταση του φράχτη είναι απαραίτητη και, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους, αν και θα αγωνιστούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους υποστήριξης και οικονομικά της πρωτοβουλίας αυτής. Η προστασία των συνόρων μας αποτελεί για την κυβέρνησή μας κορυφαία εθνική επιλογή. Και η κυβέρνηση αυτή ανταποκρίνεται απόλυτα, όπως οι πολίτες ξέρουν, στις εθνικές επιλογές», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη ΝΔ πρέπει πάση θυσία να περιορίσουν τις όποιες διαρροές προς τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της δεξιάς και να μπορέσουν ενδεχομένως να «επαναπατρίσουν» ορισμένους ψηφοφόρους που έφυγαν από το «γαλάζιο μαντρί». Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο θα παίξουν η επίκληση των πατριωτικών αισθημάτων, αλλά και η στοχοπροσήλωση της ΝΔ σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας γύρω από το μεταναστευτικό αλλά και απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.


Πηγή