Νίκη Κεραμέως: Με τέσσερις άξονες θα καταπολεμηθεί το bullying στα σχολεία

Μετά την γνωστοποίηση του άγριου bullying σε 15χρονο σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια από συμμαθητές του, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους τρόπους καταπολέμησής του.

Bullying στα σχολεία, εκφοβισμός μαθητών από άλλους συμμαθητές του και πολλά ακόμη φαινόμενα που συμβαίνουν πίσω από τις αίθουσες των σχολικών κτηρίων. Μετά την γνωστοποίηση του άγριου bullying σε 15χρονο σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια από συμμαθητές του, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους τρόπους καταπολέμησής του.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι όσο περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι έχουν θεσμοθετηθεί τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, αναφέροντας ότι από 1.600 το 2019 πλέον υπάρχουν 3.200.

Η Νίκη Κεραμέως είπε επίσης ότι έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, πως γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Παράλληλα η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Με αφορμή τις απειλές που έχει δεχθεί η καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλήρως καταδικαστέο γεγονός. Έκανε γνωστό ότι έχει συναντηθεί με την καθηγήτρια.

Σχετικές ειδήσεις

Bullying στο Αρσάκειο: «Έπεσα θύμα σχολικού εκφοβισμού» – Νέα μαρτυρία για το ιδιωτικό σχολείο

Φαίη Σκορδά: Ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής – «Δεν μπορώ να συνέλθω από την Παρασκευή»

Bullying: Στον Σύλλογο Διδασκόντων του Αρσακείου οι εμπλεκόμενοι μαθητές

Πηγή