Τέμπη: «Πόλεμος» για το μπλουζάκι της βουλευτού που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές»

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΜεΡΑ25 για το μπλουζάκι με το οποίο εμφανίστηκε η βουλευτής Μαρία Απατζίδη στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών και έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές».

«57 νεκροί, 156 υποκριτές» έγραφε το μπλουζάκι με το οποίο επέλεξε να εμφανιστεί στη Βουλή, η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη και ξεσήκωσε αντιδράσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφέρει: «Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση «δολοφόνο», ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές». Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας.

Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

ΜεΡΑ25: Πολύ ήπιο από όσα λέει ο κόσμος

Από την πλευρά του το ΜεΡΑ25, απάντησε: «Μια μπλούζα με ένα μήνυμα διαμαρτυρίας (πολύ πιο ήπιο από όσα λέει ο κόσμος εκεί έξω) χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και χυδαία πράξη εκφασισμού από το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος!

Να πληροφορήσουμε τη Νέα Δημοκρατία για κάποιες αληθινά επικίνδυνες, χυδαίες και απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού:

  • Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων από τους διοικητές ΟΣΕ και Hellenic Train.
  • Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από τον αρμόδιο Υπουργό.
  • Η ωμή καταστολή των διαδηλώσεων του λαού από τον Υπουργό ΠροΠο.
  • Η προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη έχει μόνο ένας σταθμάρχης.

Αν ο χαρακτηρισμός «υποκριτές» ενοχλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία».


Πηγή