Στην «φωλιά των Phantom» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την «φωλιά των Phantom», όπου παρακολούθησε από κοντά και επίδειξη του εμβληματικού μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η 338 Μοίρα Άρης είναι αυτή που στις 30 Ιανουαρίου θρήνησε την απώλεια δύο ικανότατων πιλότων της, των -αντιπτεράρχων πλέον- Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στο τραγικό δυστύχημα με το Phantom που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στην φωλιά των Phantom, βρέθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα.

Στην «φωλιά των Phantom» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ήταν ένα σαφές μήνυμα της Προέδρου ότι 1.5 μήνα μετά την τραγική απώλεια των δύο πιλότων μας, η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των ιπταμένων, που φυλάττουν Θερμοπύλες στους αιθέρες του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ο Διοικητής της 338Μ Αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση, ενώ έλαβε χώρα επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησαν με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή