Προχωρούν τα έργα για το κολυμβητήριο του Άργους

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής του κολυμβητηρίου στο Άργος. Ένα όνειρο πολλών ετών βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να εκπληρωθεί. Οι Αργείοι θα έχουν τον δικό τους χώρο άθλησης με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο Ενεργειακού τύπου Κολυμβητήριο στο χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού, το οποίο διαθέτει δύο πισίνες, μία ανοικτή Ολυμπιακών προδιαγραφών 25 μέτρων και οκτώ διαδρομών, και μία μικρότερη παιδική, στεγασμένη.

Το κολυμβητήριο αναπτύσσεται σε χώρο εκτάσεως 6 στρεμμάτων, και θα διαθέτει εκτός των άλλων, σύγχρονα αποδυτήρια ανδρών – γυναικών καθώς και παιδικά για τα μικρά παιδιά. Θα έχει, επίσης, χώρο αναψυκτηρίου για τους επισκέπτες, με δυνατότητα παρακολούθησης μικρής και μεγάλης πισίνας, καθώς και γραφεία για το προσωπικό και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Οι κερκίδες της μεγάλης πισίνας θα έχουν χωρητικότητα 300 ατόμων, επαρκούν για τους επισκέπτες πού παρακολουθούν αγώνες. Το συγκρότημα θα διαθέτει χώρο Ιατρείου-Αναπαυτηρίου για τους αθλητές.

Το κολυμβητήριο θα δέχεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, οι εγκαταστάσεις του δε, θα χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμη τοπική μορφή ανανεώσιμων πηγών, όπως ηλιακούς συλλέκτες, γεωθερμία, βιομάζα, αέριο. Το εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας του ανέρχεται στο ¼ του κόστους συμβατικού καυσίμου, (πετρελαίου), πού το καθιστά προσιτό σε κάθε πολίτη, και ανοικτό, όλο το χρόνο.

Η ανάρτηση του δημάρχου:

“ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΣΑΜΕ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ .

Ταχύτατα προχωρούν οι εργασίες του κλειστού κολυμβητηρίου Άργους! Είμαστε μια ανάσα από το όνειρο όλων των πολιτών για κολυμβητήριο στο Άργος! Γνωρίζω με πόση αγωνία το περιμένουν , ειδικά οι κολυμβητικοί μας σύλλογοι.”