Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και ο προαστιακός – Τι θα ανακοινώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τον προαστιακό και τα δρομολόγια του ΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Στις 22 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει ο Προαστιακός σε πρώτη φάση με τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Αεροδρόμιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Έπειτα από πέντε ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο. Στις 22 του μήνα επίσης θα επανεκκινήσει ο Προαστιακός της Πάτρας και στις 27 Μαρτίου ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης – Λάρισας και την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια Κιάτο – Αίγιο και δυο ζευγάρια εμπορικών τρένων. Την 1η Απριλίου θα μπουν στη διαδικασία και τα δυο αρτηριακά που αφορούν στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με την Ομοσπονδία Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, τα οποία θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για Θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Επίσης τα επιβατικά τρένα θα κινούνται με μειωμένη ταχύτητα έως 100 χλμ την ώρα και τα εμπορικά με 80 χλμ την ώρα. Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε, θα υπάρξει ψυχολογική υποστήριξη στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι έχασαν συναδέλφους τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αναφορικά με τον αριθμό των σταθμαρχών πλέον θα είναι δύο σε κάθε βάρδια.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το μεσημέρι σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train με αντικείμενο την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της σύμβασης σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, η ενδελεχής επιθεώρηση των υποδομών και η ενίσχυση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ με προσωπικό.

«Η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto. Από την πλευρά της Κυβέρνησης έλαβαν μέρος, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για Θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή