Αλέξης Τσίπρας: Παρέμβαση για τα Τέμπη – Απαντήσεις εδώ και τώρα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όμως, ταυτόχρονα αποφεύγει τις άναρθρες αντιπολιτευτικές γραμμές.

Να φέρουν την κυβέρνηση απολογούμενη για την τραγωδία στα Τέμπη, προπάντων ενώπιον του ελληνικού λαού και φυσικά ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σκοπεύει να αφήσει το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα, όπως πιστεύει ότι επιδιώκει, αλλά θα πιέσει με κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να δώσει απαντήσεις, εδώ και τώρα.

Σε γενικές γραμμές, η Κουμουνδούρου έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, όμως, ταυτόχρονα αποφεύγει τις άναρθρες αντιπολιτευτικές γραμμές. Και αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση πως στην παρούσα φάση, με τις οικογένειες των θυμάτων να μην έχουν θάψει καλά καλά τους δικούς τους ανθρώπους, μια στείρα αντιπαράθεση, δεν έχει να προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αφήσει την υπόθεση στην τύχη της. Αντίθετα, ετοιμάζεται να ζητήσει εδώ και τώρα απαντήσεις για το τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πως έφτασαν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι να μετατραπούν σε μια «παγίδα θανάτου» για 57 ανθρώπους.

Αλέξης Τσίπρας: Η πρώτη εφ’ όλης δημόσια παρέμβαση για τα Τέμπη

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το βράδυ, στο δελτίο του Mega, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εφ’ όλης δημόσια παρέμβαση μετά την τραγωδία των Τεμπών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μιλήσει και για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης στον ΟΣΕ, αλλά και για το σχέδιο του την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, αναμένεται να απευθύνει και ένα «κατηγορώ» προς την κυβέρνηση τόσο για την απαξίωση του σιδηρόδρομου όσο και για την άρνηση της να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αιτηθεί να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις, τόσο ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όσο και οι υφυπουργοί Καραγιάννης και Παπαδόπουλος, που παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το Μαξίμου «κρύβει» τον πρώην υπουργό, σε μια απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά εδώ και μέρες κρύβεται», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κρύβει» – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – τον Κώστα Καραμανλή, πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επομένως, θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της μειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να εμφανιστεί εκεί.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί ερώτηση από τον Αλέξη Τσίπρα, προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου θα του ζητάει ολόκληρη την αλληλογραφία με την Hellenic Train, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο για ποιον λόγο δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717.


Πηγή